Περιβάλλον

«Θαύμα»: Δίδυμα ελεφαντάκια γεννήθηκαν στην Ταϊλάνδη

Σπάνιο περιστατικό γέννησης διδύμων ελεφάντων συνέβη στην Ταϊλάνδη, το οποίο δεν ήταν και τόσο ήρεμο. Θηλυκός ελέφας 36 ετών γέννησε πρώτα ένα αρσενικό μωρό. Πέρασε κάμποση ώρα, κατά την οποία το προσωπικό του πάρκου φρόντιζε το νεογέννητο, ώσπου ξαφνικά η ελεφαντίνα γέννησε και δεύτερο μωρό, θηλυκό, πολύ μικρότερο του πρώτου.

Ο δεύτερος τοκετός εξέπληξε όχι μόνο τους ανθρώπους, αλλά και την ίδια τη μητέρα. Το BBC έγραψε ότι το ογκώδες ζώο πανικοβλήθηκε και προσπάθησε να πατήσει την κόρη του. Τότε έπεσαν όλοι επάνω στη μητέρα με σκοπό να την εμποδίσουν και κατάφεραν να σώσουν το δεύτερο μωρό, ωστόσο ένας άνθρωπος υπέστη κάταγμα στο πόδι.

Η γέννηση διδύμων είναι εξαιρετικά σπάνια στους ελέφαντες. Τέτοιες γέννες αποτελούν περίπου το 1% των συνολικών γεννήσεων, μάλιστα η γέννηση μωρών διαφορετικού φύλου είναι ακόμη πιο σπάνιο φαινόμενο. Οι ντόπιοι, που αγαπούν αυτά τα άκακα ζώα, το αποκαλούν «θαύμα». Θαύμα, βέβαια, ήταν και η διάσωση του τραυματία, τον οποίο τράβηξαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή κάτω από το πέλμα της μητέρας ελεφαντίνας.

Ο τραυματίας δήλωσε: «Ημουν τόσο χαρούμενος [από τη διπλή γέννα], που δεν μπορούσα να νιώσω τον πόνο. Πόνεσα μόνο όταν με μετέφεραν στο νοσοκομείο. Είναι φυσιολογικό πράγμα η νέα μητέρα να κλοτσάει το μωρό της. Φοβόμουν ότι θα το σκότωνε, έτσι προσπάθησα να την εμποδίσω».

Στα δύο ελεφαντάκια οι Ταϊλανδοί θα δώσουν ονόματα ύστερα από επτά ημέρες, σύμφωνα με το έθιμό τους. Το θηλυκό μωρό, που γλίτωσε την πολτοποίηση παρά τρίχα, ζυγίζει 50 κιλά, ενώ ο δίδυμος αδελφός του είναι βαρύτερος, στα 60 κιλά. Το μικρόσωμο θηλυκό, μάλιστα, χρειάζεται βοήθεια για να φτάσει τον μαστό της μάνας του και να τραφεί. Οι άνθρωποι το βοηθούν και η ελεφαντίνα μάνα το αποδέχεται. Ολα καλά, λοιπόν.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-15 07:30:04

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button