ΣΕΞ

Κεραυνοβόλος έρωτας – About Woman LOVE

Κεραυνοβόλος έρωτας, όσοι  τον έχουν ζήσει τον περιγράφουν σαν ένα δυνατό, όμορφο και ζεστό συναίσθημα που μένει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη και την καρδιά τους. Για τους υπόλοιπους αποτελεί ένα μυστήριο που είτε εύχονται να ζήσουν κάποια στιγμή. Είτε τον αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό και αρνητικότητα αφού είναι πολλές οι ιστορίες κεραυνοβόλου έρωτα με άδοξο τέλος.

Κάποιοι μάλιστα  καταλήγουν σε γάμους δυστυχώς όχι πετυχημένους και ευτυχισμένους. Σε αυτές τις περιπτώσεις ακούμε την έκφραση ότι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα. Άραγε  πόση αλήθεια κρύβει μέσα της αυτή η έκφραση;

Ο κεραυνοβόλος  έρωτας αποτελεί βίαιη εισβολή στο χώρο της σεξουαλικής συγγένειας. Και όταν παραμένει μόνον σ’ αυτόν το χώρο, οδηγεί γενικά σε αποτυχημένους γάμους.

Γιατί, όταν  ικανοποιηθεί το ερωτικό πάθος, απομένει η αντιμετώπιση της καθημερινής κοινής ζωής. Που χωρίς ανάλογη κατανόηση, χωρίς βαθιά στοργή για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα   του άλλου, μετατρέπεται γρήγορα σε βαρύ και πολλές φορές σε ανυπόφορo φορτίο.

Έρευνες έγκριτων ψυχολόγων γνωστοποιούν ότι 30 δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να ερωτευτείς κάτω από τις σωστές συνθήκες και κατάλληλη  ψυχολογική διάθεση. Μπορεί να σε βρει οπουδήποτε στα πιο απίθανα αλλά και στα πιο καθημερινά μέρη. Μια ματιά είναι αρκετή και μια ιστορία έντονου πάθους και έρωτα μπορεί να ξεκινήσει.       

Κεραυνοβόλος έρωτας

Πολλοί νέοι όμως έχουν την τάση  αυτό το είδος της φλόγας, της παρορμήσεως για έρωτα , κάτω από την πίεση της ταραχής που τους προκαλεί, να πλάθουν  τις πιο επικίνδυνες αυταπάτες. Είναι αξιολύπητο το να φέρνουμε στη μνήμη μας όλους τους όρκους αιωνίου έρωτα, που το ξύπνημα του σεξουαλικού παροξυσμού προκάλεσε. Και παράλληλα να βλέπουμε σε τι κατέληξαν αυτοί οι όρκοι.

Το να ορκιζόμαστε ότι θα δοκιμάζουμε αιώνια μια πανόμοια συγκίνηση. Είναι στον ίδιο βαθμό περίπου λογικό με το να ορκιζόμαστε ότι θα παραμείνουμε σ’ όλη μας τη ζωή προσβλημένοι από μια σοβαρή αρρώστια.

Ο κεραυνοβόλος έρωτας δεν είναι τίποτα άλλο παρά  η επίδραση ενός έντονου ερωτικού πάθους, συχνά αμοιβαίου, που όμως δεν διαδραματίζει τον παραμικρό ρόλο, στις περισσότερες περιπτώσεις, ο στοχασμός και η ψυχή. Και κάτι ακόμη περισσότερο.

Ο στοχασμός και η ψυχή αφήνονται να υποδουλωθούν σε τέτοιο βαθμό από την έξαψη των αισθήσεων, που στο τέλος  κοσμούν το αντικείμενο αυτής της εξάψεως με φανταστικές αρετές και χάρες. Εδώ έχει την eportal.gr της η συνηθισμένη έκφραση ο έρωτας είναι τυφλός.

Γι’ αυτό δεν είναι δυνατόν να συνάψουμε γάμο και πολύ περισσότερο να δημιουργήσουμε οικογένεια. Στηριζόμενοι μόνον σ’ ένα αίσθημα τόσο επιπόλαιο και σε τέτοιο βαθμό ασταθές. Παρόλα αυτά όσοι τον έχουν βιώσει δε μετανιώνουν και τον θυμούνται σαν  την πιο ρομαντική εμπειρία της ζωής τους,

Ο κεραυνοβόλος έρωτας δεν συμβαίνει κάθε μέρα

Τι προσέχει όμως κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που προσέχουμε σε κάποιον που ερωτευόμαστε κεραυνοβόλα;

Πολλοί παράγοντες μπορεί να καθορίσουν το ποιον και πώς θα ερωτευτούμε. Εκτός από τη διάθεση μας, καθοριστικά στοιχεία είναι η εμφάνιση, η φωνή, οι κινήσεις και η μυρωδιά. Έστω και αν δεν είμαστε σε κατάσταση ψαξίματος, κάποιες φορές διαισθητικά μπορεί να αναζητήσουμε κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά σε κάποιον. Το πολύ ενδιαφέρον είναι ωστόσο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων του κεραυνοβόλου έρωτα δεν ερωτεύεται κάποιον πανέμορφο-η, αλλά καθημερινούς ανθρώπους που ίσως κάποια άλλη δεδομένη στιγμή να περνούσαν απαρατήρητοι.

Πώς εξηγείται ο κεραυνοβόλος έρωτας ;

Οι επιστήμονες και οι ψυχολόγοι προσπαθούν να εξηγήσουν το φαινόμενο έτσι κι αλλιώς αλλά από ότι φαίνεται την πιο ολοκληρωμένη απάντηση τη δίνουν όσοι πραγματικά έχουν ερωτευτεί κάποιον με την πρώτη ματιά. Στον έρωτα δε μένεις μόνο στην εξωτερική εμφάνιση, αλλά βλέπεις και στοιχεία που δεν είναι ορατά σε άλλους. Ο έρωτας είναι μια χημεία περίεργου είδους – ξέρεις εξαρχής με ποιον ταιριάζεις και με ποιον όχι.

Ο έρωτας με την πρώτη ματιά μπορεί να είναι εξίσου πλασματικός με κάθε άλλο είδος έρωτα. Τα συννεφάκια, το χάσιμο του μυαλού, η αφηρημάδα, η απροσδιόριστη χαρά ή μελαγχολία είναι επίσης βασικά συμπτώματα ενός έρωτα που είναι διαφορετικός και ίσως πιο βαρύς και βαθύς από όσο θα περίμενε κανείς. Λένε ότι ο κεραυνοβόλος έρωτας είναι συναίσθημα μοναδικό και αξέχαστο για όποιον το έχει ζήσει…




Δημοσιεύτηκε !

Back to top button