Στρείδια «ο νατουρέλ» |
ΥΛΙΚΑ
24 στρείδια
2 λεµόνια
2 µικρά (κόκκινα καλύτερα) κρεµµύδια, ξεφλουδισµένα και ψιλοκοµµένα
1 φλ. καλό κόκκινο ξίδι
3 φλ. (περίπου), ψιλοθρυµµατισµένος πάγος (3/4 φλ. περίπου για κάθε πιάτο) ή θαλασσινό, Χοντρό αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναµιγνύετε τα ψιλοκοµµένα κρεµµύδια µε το ξίδι σε ένα µπολάκι. Το κρατάτε σκεπασµένο.
Ανοίγετε τα στρείδια: Παίρνετε το στρείδι και το ακουµπάτε στην παλάµη σας µε την κυρτή πλευρά προς τα κάτω. Μπήγετε τη λάµα του ειδικού µαχαιριού (σαν σπαθάκι) στο σηµείο που ενώνονται τα δύο όστρακα και στρίβετε το µαχαίρι, για να ανοίξουν (προστατεύετε την παλάµη σας µε µια πετσέτα, γιατί µπορεί να σας ξεφύγει το σπαθάκι). Αφαιρείτε το µισό άδειο όστρακο.
Απλώνετε στα πιάτα το θρυµµατισµένο πάγο (ή θαλασσινό αλάτι) και τοποθετείτε στο κέντρο ένα µπολάκι µε το ξίδι. Βάζετε γύρω-γύρω τα στρείδια και τα σερβίρετε αµέσως, συνοδεύοντάς τας µε λεµόνια. Κάθε συνδαιτυµόνας, µπορεί να βάλει πάνω στα στρείδια του λεµόνι, ή λίγο ξίδι µε κρεµµύδι.
Δημοσιεύτηκε !