Σχέσεις

Sex fasting: Γιατί μπορεί να είναι καλό να απέχεις από το σεξ, έστω για λίγο

Μήπως θα σε βοηθήσει να κάνεις ένα διάλειμμα;

Γιατί μπορεί να θέλει κάποιος να απέχει από το σεξ, και μάλιστα συνειδητά; Πριν βιαστείς να το απορρίψεις, οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί και να υπάρχουν οφέλη από αυτή την απόφαση.

Καταρχάς, το sex fasting δεν είναι πλήρης αποχή, αλλά το κάνεις επειδή το θες και για ένα χρονικό διάστημα που εσύ θα ορίσεις. Μπορεί να είναι μία εβδομάδα, μπορεί 3 μήνες. Το ζητούμενο είναι να ξέρεις γιατί το κάνεις και τι θες να κερδίσεις από αυτό.

Μήπως είσαι σε φάση που θες να κάνεις focus μόνο στην προσωπική σου εξέλιξη; Να κάνεις ένα πνευματικό ή σωματικό reset, έτσι ώστε να ανακτήσεις τον έλεγχο και να έχεις τον έλεγχο του εαυτού σου. Τι χρειάζεσαι περισσότερο και ποια είναι η προτεραιότητα που θες να βάλεις;

Άλλοι κάνουν sex fasting εξαιτίας κάποιου τραύματος που σχετίζεται με το σεξ και τις σχέσεις. Ο δρόμος προς τη θεραπεία μπορεί να είναι μακρύς και να τους κρατά μακριά από οποιαδήποτε ερωτική επαφή. Ή απλά θες να απέχεις μέχρι να νιώσεις ότι γνώρισες τον σύντροφο που σου προσφέρει σεξουαλική αλλά και ψυχολογική ασφάλεια. Λέμε ναι στις casual σχέσεις, αρκεί να είναι όντως αυτό που χρειαζόμαστε.

Sex fasting ενώ είσαι σε σχέση

Και γιατί όχι; Αν έχεις φτάσει σε σεξουαλικό αδιέξοδο, έχει χαθεί η φλόγα ή νιώθεις ότι κάνεις σεξ επειδή πρέπει, η αποχή μπορεί να χτίσει την ανυπομονησία και να σε κάνει να ξαναβρείς τη χαμένη σου libido. Είναι ίσως ο τρόπος να έρθετε πιο κοντά πνευματικά, εφόσον το σεξ έχει βγει για λίγο από το κάδρο. Το βασικό όμως είναι να συναινείτε και οι δύο σε αυτό.


Δημοσιεύθηκε
2023-09-15 15:50:00

Back to top button