Στέικ με κατσικίσιο τυρί |
ΥΛΙΚΑ
4 φιλέτα βοδινό ribeye 200 γρ. το καθένα (2 εκ. πάχος)
400 γρ. ντοματίνια
12 κλωναράκια θυμάρι
4 φέτες κατσικίσιο τυρί
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην κουζίνα:
Αλατοπιπερώνετε τα στέικ και από τις δυο πλευρές. Πλένετε τα ντοματίνια, τους ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνετε. Καθαρίζετε το θυμάρι, επιλέγετε μόνο τα φύλλα και τα χοντροκόβετε.
Στην ψησταριά:
Ετοιμάζετε την ψησταριά Weber για άμεσο ψήσιμο στους 225° C και μπορείτε να ξεκινήσετε το ψήσιμο.
Γυρίζετε μετά από 3 λεπτά και βάζετε μια φέτα κατσικίσιο τυρί σε κάθε στέικ. Στη συνέχεια πασπαλίζετε με θυμάρι και μαγειρεύετε για άλλα 3 λεπτά. Όταν τα στέικ φτάσουν στους 58° C στον πυρήνα τους, τότε είναι έτοιμα (medium rare).
Ένα λεπτό πριν βγάλετε τα στέικ από την ψησταριά, τοποθετείτε τα ντοματίνια στη σχάρα. Ψήνετε για μερικά λεπτά μέχρι να ζεσταθούν καλά.
Αφαιρείτε τα στέικ και τα ντοματίνια από την ψησταριά και τα αφήνετε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά πριν το σερβίρισμα.
Εκτός απο τα ψημένα ντοματίνια, μπορείτε να σερβίρετε τα στέικ και με νόστιμη πατατοσαλάτα.
Δημοσιεύτηκε !