Τυρόπιτα με ζύμη κουρού |
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι φαρίνα
1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
½ κουταλάκι αλάτι
100 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. βούτυρο ανάλατο
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό
Για τη γέμιση:
200 γρ. χαλλούμι, τριμμένο
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
200 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
200 γρ. αναρή φρέσκια αλατισμένη, λιωμένη με πιρούνι
5-6 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
2 αυγά μεγάλα + 1 για άλειμμα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές σουσάμι για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το μπέικινγκ πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα με το βούτυρο και ρυζιάζουμε. Προσθέτουμε τα αυγά και το γιαούρτι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη. Αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, βάζουμε τα τυριά και το δυόσμο ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε τα 650 γρ. από το ζυμάρι και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα ορθογώνιο που θα καλύπτει τη βάση και τα τοιχώματα ενός βουτυρωμένου ταψιού 23 χ 33 περίπου. Βάζουμε το ζυμάρι στο ταψί και προσθέτουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι ζύμης το οποίο έχουμε ανοίξει με τον πλάστη. Αλείβουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 60-70 λεπτά.
Δημοσιεύτηκε !