Πολιτική

Ώρα ΠΑΣΟΚ: Άνοιξαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο – Πώς και που θα ψηφίσετε

Ακριβώς στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, όπου οι «φίλοι» του ΠΑΣΟΚ καλούνται να ψηφίσουν ποιον θέλουν για νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον νυν πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη ή τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο πρώτο γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ της περασμένης Κυριακής, ήρθε πρώτος με 29,64% ενώ ο Χάρης Δούκας πέρασε οριακά δεύτερος, με 21,41% έναντι του Παύλου Γερουλάνου με 21,12%, μετά το πολύωρο θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων.

Η σημερινή ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 7 το απόγευμα κι λίγη ώρα αργότερα θα γίνει γνωστός ο νικητής. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η συμμετοχή η οποία στο β΄ γύρο αναμένεται να είναι μειωμένη περίπου κατά 30%, σύμφωνα με τα δεδομένα των προηγούμενων εκλογών του 2021.

Δικαίωμα συμμετοχής στη σημερινή ψηφοφορία έχουν οι 303.000 που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή.

Πώς και που ψηφίζουν οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο της 6ης Οκτωβρίου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης νέου τύπου.

Η αναζήτησή τους θα γίνεται από το μητρώο ψηφισάντων και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως έγινε στον Α΄ γύρο.

Παράλληλα, δεν καταβάλλεται το αντίτιμο των 3 ευρώ από τους ψηφοφόρους για τον β’ γύρο.

Επίσης, δεν συμπληρώνονται αιτήσεις νέων μελών, καθώς η διαδικασία γίνεται από το κλειστό μητρώο των ψηφισάντων του α΄ γύρου της 6ης Οκτωβρίου.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας ή του αποδήμου, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.

Δείτε εδώ τα εκλογικά κέντρα του ΠΑΣΟΚ.

Επισημαίνεται ότι αποδεκτά γίνονται τα σύμβολα + (σταυρός) ή x (χι) ή ν (τικ), είτε τίθεται δεξιά είτε αριστερά του ονόματος.

Το ψηφοδέλτιο του β’ γύρου δεν περιλαμβάνει κουτάκι αριστερά από το όνομα των υποψηφίων.

To άρθρο Ώρα ΠΑΣΟΚ: Άνοιξαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο – Πώς και που θα ψηφίσετε δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-13 07:27:07

Back to top button