Auto

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο DS 8

Η DS κάνει τις τελευταίες δοκιμές σε ένα ακόμα μεγαλύτερο μοντέλο το οποίο μάλλον θα ονομάζεται DS8.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα είναι ένα fastback crossover με πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης στην αρχιτεκτονική STLA Medium.

Αυτή η πλατφόρμα είναι συμβατή τόσο με απλούς όσο και με διπλούς ηλεκτροκινητήρες, αποδίδοντας ισχύ που κυμαίνεται από 218 έως 317 ίππους.

Στο εσωτερικό, το DS8 θα έχει μια φουτουριστική σχεδίαση με τιμόνι τεσσάρων ακτίνων, που θυμίζει το concept DS M.i. 21 Manifesto.

Η καμπίνα διαθέτει υλικά υψηλής ποιότητας, ταπετσαρία με μπλε χρώμα και ψηφιακό κόκπιτ με δύο οθόνες που είναι στραμμένες προς τον οδηγό.

Η κεκλιμένη κεντρική κονσόλα περιλαμβάνει μερικά φυσικά κουμπιά και πιθανότατα ένα touchpad.

Αυτή η πολυτελής εικόνα ευθυγραμμίζεται με την premium τοποθέτηση της DS Automobiles στο πλαίσιο του ομίλου Stellantis.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του DS8 εμφανίζει ένα crossover fastback στυλ αμαξώματος, παρόμοιο με τα αντίστοιχα μοντέλα της Stellantis, το Peugeot 408 και το Citroen C5 X.

Εμπνευσμένο από το DS Aero Sport Lounge concept θα διαθέτει λεπτούς προβολείς LED και τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας της μάρκας.

Το πίσω μέρος του οχήματος είναι αξιοσημείωτα πιο καμπυλωτό σε σύγκριση με τα υπάρχοντα μοντέλα DS.

Η DS Automobiles έχει δεσμευτεί να κάνει όλα τα νέα μοντέλα από φέτος και μετά αποκλειστικά ηλεκτρικά.

Ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα εισαγωγής μιας plug-in υβριδικής παραλλαγής στη γκάμα του DS8 ως απάντηση σε μια πιθανή παγκόσμια επιβράδυνση της υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία.

Το DS8 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του μέχρι το τέλος του έτους, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική της DS Automobiles για τα ηλεκτρικά οχήματα και επεκτείνοντας την παρουσία της στην αγορά EV με ένα υψηλής τεχνολογίας, premium crossover.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-01 17:00:07

Back to top button