Οικονομία

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Έχει εφαρμοστεί σε 73.000 επιχειρήσεις

Σε περίπου 73.000 επιχειρήσεις έχει εφαρμοστεί η ψηφιακή κάρτα εργασίας σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Νίκος Μηλαπίδη.

«Η ψηφιακή κάρτα, να υπενθυμίσουμε ότι είναι ένα εργαλείο για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αποτυπώνεται με ψηφιακό τρόπο ο πραγματικός χρόνος εργασίας για να αντιστοιχηθούν και οι αμοιβές. Δηλαδή εντός οκταώρου αναλογεί και αν ξεχνιέται το οκτάωρο και υπάρχει υπερωρία και υπερεργασία να καταγράφεται και αυτό για να πληρώνεται. Μέχρι σήμερα έχουν μπει περίπου 73.000 επιχειρήσεις με 750.000 εργαζόμενους σε κάποιους κλάδους» επισημαίνει μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Πιλοτική λειτουργία σε τουρισμό και εστίαση

«Οι κλάδοι είναι οι τράπεζες, είναι τα σούπερ μάρκετ, τα μεγάλα, είναι ασφαλιστικές εταιρείες, είναι τα σεκιούριτι, είναι κάποιες ΔΕΚΟ, έχει μπει η βιομηχανία συνολικά και το λιανικό εμπόριο και είμαστε στη φάση όπου έχει ξεκινήσει ήδη πιλοτική λειτουργία για τον τουρισμό και την εστίαση. Αυτοί είναι περίπου άλλοι 700.000 εργαζόμενοι. Όταν λέμε τουρισμός και εστίαση εννοούμε καταρχάς οι υπηρεσίες διαμονής, ξενοδοχεία, καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ και γενικά όλο το φάσμα της εστίασης (…)».

Μέχρι το 2027 η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στους υπόλοιπους κλάδους

Αναφορικά με το αν υπάρχει στο Δημόσιο ψηφιακή κάρτα, ο Γ. Γ του Υπουργείου Εργασίας είπε «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ψηφιακή κάρτα. Υπάρχει η κάρτα η παράλληλη αν θέλετε να σας πω και άλλους κλάδους. Αυτή τη στιγμή ο κλάδος της ενέργειας είναι 6ος συνολικά, ο κλάδος της ναυτιλίας, κάποιες ΔΕΚΟ είναι του Δημοσίου αλλά δεν είναι το Δημόσιο ο σκληρός πυρήνας. Και υπολογίζουμε ότι και θα βρούμε τον τρόπο και το να ξεδιπλώσουμε το όλο σύστημα και στους υπόλοιπους κλάδους, μέχρι το 2027».




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-22 15:32:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button