Auto

«Ψήνεται» η νέα Mercedes-Benz CLA

Η Mercedes CLA του 2025 πλησιάζει στο ντεμπούτο της στην παραγωγή, μεταβαίνοντας από ένα concept σε ένα έτοιμο για την αγορά μοντέλο.

Η νέα CLA, που αποκαλύφθηκε σε καμουφλαρισμένη μορφή, παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Festival d’Hyères στη Γαλλία, διατηρώντας την κομψή, κουπέ σχεδίαση που θυμίζει μίνι CLS, παρόλο που η μεγαλύτερη αδελφή της δεν βρίσκεται πλέον στην παραγωγή.

Βασισμένη στην αρχιτεκτονική Mercedes Modular Architecture (MMA), η CLA θα υποστηρίζει τόσο κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και πλήρως ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, υπονοώντας την πιθανότητα μιας plug-in υβριδικής έκδοσης ή ενός πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου.

Η έλλειψη ορατών απολήξεων εξάτμισης στο πρωτότυπο και το έντονα καμουφλαρισμένο μπροστινό μέρος υποδηλώνουν ότι μια ηλεκτρική έκδοση είναι πιθανή.



Η πρωτότυπη έκδοση της CLA, που παρουσιάστηκε το 2023, υποσχόταν μια εντυπωσιακή αυτονομία 750 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP, τροφοδοτούμενη από προηγμένες τεχνολογίες μπαταριών, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος 800 V για ταχεία φόρτιση.

Η Mercedes σχεδιάζει να εξορθολογήσει τη σειρά των compact μοντέλων της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η CLA μπορεί να μην πλαισιωθεί από μια νέα A-Class Sedan.

Αντ’ αυτού, μπορούμε να περιμένουμε την επιστροφή της CLA Shooting Brake και πιθανά νέα crossover όπως η GLA και η GLB.

Η κατηγορία των compact πολυτελών αυτοκινήτων θα έχει επίσης ανταγωνισμό από το επερχόμενο Audi A3 Sedan και το BMW 2 Series Gran Coupe.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-18 15:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button