Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Σε μόλις ένα βράδυ έγιναν 61 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία

Σε 61 συλλήψεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας προχώρησαν οι Αρχές το βράδυ της Δευτέρας (24/6), εκ των οποίων οι μισές στην Αττική, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός έκανε γνωστό πως «τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε 550 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας και εξ αυτών προέκυψαν 350 συλλήψεις.

Ενημέρωσε ότι υπάρχουν 63 γραφεία για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας σε αστυνομικά τμήματα σχεδόν ένα ανά νομό. Παράλληλα, ανά νομό υπάρχει ένα safe house τη διεύθυνση του οποίου γνωρίζει μόνο η αστυνομία, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα και για παιδιά και για ηλικιωμένους να αποκτήσουν Panic button.

Μιλώντας για την εγκληματικότητα, ανέφερε πως το 70% των περιστατικών σημειώνονται στην Αττική, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με το σαφώς μειωμένο ποσοστό του 20%.

Για την παραβατικότητα των ανηλίκων, τόνισε πως παρατηρείται μείωση της τάξης του 20%.

Ανακοίνωσε επίσης, πως το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν 300 προσλήψεις νέων ειδικών φρουρών, ενώ έμφαση δίνεται και στο Τμήμα της Τροχαίας, με τις δυνάμεις της να πολλαπλασιάζονται. «Από τον Σεπτέμβριο η Τροχαία θα είναι πολύ περισσότερο παρούσα» διεμήνυσε.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-25 08:41:25

Back to top button