Ελλάδα

«Χρυσή» απάτη σε βάρος ηλικιωμένης – Της πήραν βυζαντινά κοσμήματα και 12.000 ευρώ

Ένα χρυσό βυζαντινό περιδέραιο με διαμάντια και ένα βυζαντινό βραχιόλι με διαμάντια ήταν μερικά από τα κοσμήματα που πήραν μέσα σε μια σακούλα οι «αετονύχηδες» οι οποίοι κατάφεραν να εξαπατήσουν μια ηλικιωμένη στη Ναύπακτο.

Πριν από λίγες μέρες το τηλέφωνο της 86χρονης χτύπησε και στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν οι «γιατροί» της κόρης της η οποία «είχε ένα ατύχημα και έπρεπε να χειρουργηθεί». Η ανυποψίαστη γυναίκα έχασε τον κόσμο κάτω από τα πόδια της και θα έκανε τα πάντα για να βοηθήσει το παιδί της. Οι «γιατροί» της είπαν στο τηλέφωνο, ο αριθμός του οποίου δεν φαινόταν, ότι χρειάζονταν χρήματα.

Η 86χρονη δεν το σκέφτηκε καθόλου και έπεσε στην παγίδα τους. Μέσα σε μια σακούλα έβαλε τα βυζαντινά κοσμήματα, 12 χιλιάδες ευρώ, δύο κοσμήματα και περίμενε τον «συνεργάτη» των γιατρών. Του άνοιξε την πόρτα και μαζί με την ευχή της να «γίνει καλά το κορίτσι της», τους ευχαρίστησε και έφυγαν.

Η απάτη είχε γίνει… Η κόρη της 86χρονης έχαιρε άκρας υγείας αλλά τα πανάκριβα κοσμήματα και τα χιλιάδες ευρώ είχαν καταλήξει στην τσέπη των απατεώνων.

Πέρασαν πέντε μέρες και χθες το βράδυ έκανε την καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Ναυπάκτου με την ελπίδα να ξαναβρεί τα κοσμήματα.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-30 10:39:32

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button