Περιβάλλον

Χαραλαμπίδης (Act for Earth Summit): Να προχωρήσουμε με ορμή για την προστασία της ελληνικής φύσης

«Είναι ώρα να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στην απαραίτητη “πράσινη” αλλαγή και μετάβαση» τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του ελληνικού γραφείου Greenpeace, Νίκος Χαραλαμπίδης μιλώντας στο περιθώριο του «Act for Earth Summit» του CNN Greece, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.

Ο κ. Χαραλαμπίδης, ο οποίος ήταν ομιλητής στο πάνελ «Ζωή» του Summit, επεσήμανε πως «η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια ευκαιρία και μια αφορμή να αναστοχαστούμε τι έχουμε κάνει και τι όχι και από την επόμενη κιόλας ημέρα να ξεκινήσουμε με ορμή».

Το «Act for Earth Summit» ήταν, όπως ανέφερε, μια ευκαιρία να φέρει στο τραπέζι ανθρώπους και οργανισμούς με χρόνια δράσης και εμπειρίας, με σκοπό «να ανταλλάξουμε απόψεις, να τις μοιραστούμε και μέσα από αυτές να αναγνωρίσουμε τη σημασία και τη μοναδικότητα της ελληνικής φύσης, την ανάγκη ανάληψης δράσης».

«Αλλά και να αναγνωρίσουμε πόσα πολλά λάθη έχουμε κάνει, πόσο πίσω έχουμε μείνει και πόσο γρήγορα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά» σημείωσε.

Όπως, δήλωσε «δεν είναι ώρα για “κλάψες”, ούτε και για αυτοθαυμασμούς, είναι ώρα να δούμε πόσο γρήγορα θα προχωρήσουμε ώστε να φτάσουμε στην απαραίτητη “πράσινη” αλλαγή και μετάβαση, την προστασία της βιοποικιλότητας και φύσης, την αντιμετώπιση τελικά της κλιματικής κρίσης».




Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-29 12:51:06

Back to top button