Περιβάλλον

Χανιά: Εθελοντική δράση καθαρισμού στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου

Με σύνθημα «όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε η ασπίδα προστασίας της φύσης, του τόπου που ζούμε», μαθητές, δημότες, εθελοντές και φορείς, στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου Χανίων, πήραν γάντια, εργαλεία καθαρισμού και σακούλες, βγήκαν στη φύση και φρόντισαν το περιβάλλον με την πεποίθηση όπως είπαν, ότι «… με μια απλή θετική κίνηση μπορούμε, εμείς οι ίδιοι, να γίνουμε η αλλαγή που περιμένουμε».

Όλοι μαζί ενώθηκαν, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης καθαρισμού Let’s do it Greece, για έναν κοινό σκοπό, τον καθαρισμό και την προστασία του περιβάλλοντος όπου ζουν, που είναι το σπίτι τους. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Παλαιόχωρας προχώρησαν σε καθαρισμό της παραλίας Παχειάς Άμμου. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Παλαιόχωρας καθάρισαν τον αύλειο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Παλαιόχωρας. Η πρόεδρος και μέλη του Συλλόγου Κυρίων και Δεσποινίδων Παλαιόχωρας, οι δημοτικές σύμβουλοι, Αικατερίνη Περράκη-Καλαϊτζάκη, Αικατερίνη Σαρικάκη και εθελόντριες συμμετείχαν στον καθαρισμό της ευρύτερης περιοχής από την Παχειά Άμμο μέχρι και τα Γαυδιώτικα. Η Χορευτική Ομάδα Σελίνου καθάρισε από την παραλία Χαλίκια της Παλαιόχωρας μέχρι και την παραλία του κάμπινγκ Παλαιόχωρας. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Καντάνου σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Αντώνιο Καστρινάκη, τον δημοτικό σύμβουλο Παντελή Κωστάκη, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καντάνου Στυλιανό Κουλάκη και άλλους εθελοντές του Δήμου, πραγματοποίησαν δράση καθαρισμού του Ιστορικού Φαραγγιού. Ο Σύλλογος Κυρίων και Δεσποινίδων Κουντούρας πραγματοποίησε δράση καθαρισμού στην Κουντούρα. Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κουντούρας με τους εκπαιδευτικούς τους προέβησαν σε καθαρισμό του Κεδρόδασους στην παραλία Γραμμένο Κουντούρας. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αζωγυρέ πραγματοποίησε δράση καθαρισμού στον Αζωγυρέ.

Αποτέλεσμα της δράσης ήταν η περισυλλογή πολλών υλικών τα οποία χωρίστηκαν σε ανακυκλώσιμα και οικιακά απόβλητα τα οποία διανεμήθηκαν στους αντίστοιχους κάδους. Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου, ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την Πανελλαδική Εθελοντική Δράση Καθαρισμού Let’s do it Greece, με όλη τους την καλή διάθεση και καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια, «αποδεικνύοντας έτσι ότι όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε η ασπίδα προστασίας της φύσης, του τόπου που ζούμε».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-22 15:50:25

Back to top button