Κόσμος

Χαμενεΐ: Εμείς διαμορφώνουμε το μέλλον, η Χεζμπολάχ στην πρώτη γραμμή

Oλες οι «δυνάμεις αντίστασης» στην περιοχή στέκονται στο πλευρό της Χεζμπολάχ, ήταν η πρώτη αντίδραση του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στην είδηση ότι εξοντώθηκε από το Ισραήλ ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Σε δήλωση που μεταδόθηκε από τα ιρανικά Μέσα, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, χωρίς να κάνει άμεση αναφορά στον Νασράλα, κάλεσε τους μουσουλμάνους «να σταθούν στο πλευρό του λαού του Λιβάνου και της περήφανης Χεζμπολάχ με όποια μέσα διαθέτουν και να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν το… κακό καθεστώς (του Ισραήλ)».

«Η μοίρα αυτής της περιοχής θα καθοριστεί από τις δυνάμεις της αντίστασης, με την Χεζμπολάχ στην πρώτη γραμμή», ανέφερε η ίδια δήλωση.

Ο Χαμενεΐ είπε ακόμη ότι «οι ισραηλινοί εγκληματίες είναι πολύ μικροί για να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στα προπύργια της Χεζμπολάχ στο Λίβανο».

Το Reuters μετέδωσε ότι μετά την ανακοίνωση της εξόντωσης του Νασράλα, ο Χαμενεΐ μεταφέρθηκε σε ασφαλή τοποθεσία, με αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Οι πηγές του διεθνούς δικτύου ανέφεραν το Ιράν βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και άλλες περιφερειακές ομάδες για να καθορίσουν το επόμενο βήμα.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-28 15:37:13

Back to top button