Ελλάδα

Χίος: Συνελήφθη διακινητής μετά από καταδίωξη – Είχε αποβιβάσει 29 μετανάστες

Ταχύπλοο αποβίβασε συνολικά 29 αλλοδαπούς σε ακτή της Χίου και στη συνέχεια αναχώρησε για τις τουρκικές ακτές. Ακολούθησε καταδίωξη από περιπολικό του Λιμενικού, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί ο 26χρονος διακινητής.

Συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες σήμερα, Κυριακή, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Χίου για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους, το οποίο κινείτο στη θαλάσσια περιοχή Κοντάρι και αποβίβαζε ικανό αριθμό αλλοδαπών στην ακτή. Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, ενώ το ταχύπλοο, αφού αποβίβασε τους μετανάστες, έπλευσε ανατολικά με κατεύθυνση προς τις τουρκικές ακτές.

Ακολούθησε καταδίωξη και ακινητοποίηση του σκάφους, ενώ ο διακινητής και μοναδικός επιβαίνων μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Χίου. Στη συνέχεια διεξήχθησαν χερσαίες έρευνες από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου με τη συνδρομή στελεχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου/Τ.Δ.Μ. στην ευρύτερη περιοχή της αποβίβασης, όπου εντοπίστηκαν 29 αλλοδαποί (17 άντρες, 4 γυναίκες και 8 ανήλικοι).

Από την Λιμενική Αρχή της Χίου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς, ενώ συνελήφθη ο 26χρονος αλλοδαπός διακινητής για διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών στερούμενων νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων στην ελληνική επικράτεια και για παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-27 23:00:00

Back to top button