Ελλάδα

«Φύλλο και φτερό» τα κελιά των κρατουμένων στον Κορυδαλλό για το αυτοσχέδιο μαχαίρι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του κλιμακίου του τμήματος Ανθρωποκτονιών που βρίσκεται στις φυλακές του Κορυδαλλού προκειμένου να φτάσουν στον εντοπισμό του αυτοσχέδιου μαχαιριού που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία το μεσημέρι της Τετάρτης (26/6) σε συμπλοκή μεταξύ 10 κρατουμένων, όπως φαίνεται και στο βίντεο μέσα από τις φυλακές. Μάλιστα, η κατάσταση παρέμεινε έκρυθμη για αρκετή ώρα, μέχρι την επέμβαση των ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Αφότου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξαν άλλοι τραυματίες ή νεκροί, οι έμπειροι αξιωματικοί που ανέλαβαν την εξιχνίαση της υπόθεση εστιάζουν στην εύρεση του μαχαιριού, καθώς θεωρούν πολύ πιθανό ότι πάνω στο μαχαίρι θα βρεθούν και τα δακτυλικά αποτυπώματα που θα οδηγήσουν στον δράστη.

Η επιχείρηση συνεχίζεται και ήδη τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών σε συνεργασία με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους προχώρησαν σε γενικευμένη έρευνα κάνοντας φύλλο και φτερό σχεδόν σε όλα τα κελιά της 4ης πτέρυγας, εκεί όπου σημειώθηκε η θανατηφόρα συμπλοκή.

Στη συγκεκριμένη πτέρυγα κρατούνται βαρυποινίτες, καταδικασμένοι κυρίως για ανθρωποκτονίες με αποτέλεσμα οι έρευνες να γίνονται κάτω από συντονισμένες ενέργειες σε κάθε κελί χωριστά, ελπίζοντας πως θα αποφέρουν αποτέλεσμα στον εντοπισμό του μαχαιριού.

Την ίδια ώρα, η επιχείρηση περιλαμβάνει και ανακρίσεις των εμπλεκομένων κρατούμενων, προσπαθώντας να εξακριβωθούν ποιος και με ποιο κίνητρο σκότωσε τον Αλβανό συγκρατούμενο, αλλά και πώς τραυματίστηκε το άλλο άτομο που φέρει μαχαιριά στην πλάτη.

Θα «μιλήσουν» οι κάμερες

Οι Αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους και το υλικό από τις κάμερες που έχουν καταγράψει τη συμπλοκή. Μέχρι να «ανοίξουν τα στόματα» και να μιλήσουν για το πώς και γιατί έγινε η συμπλοκή, ποιοι έλαβαν μέρος και ποιοι ή ποιος ήταν αυτός που κατάφερε το θανατηφόρο χτύπημα στο θύμα, οι αξιωματικοί ήδη «χτενίζουν» καρέ – καρέ το βίντεο.

Από την πρώτη στιγμή το υλικό από τα καταγραφικά του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια και ήδη ξεκίνησαν οι αναλύσεις του, όμως, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί ούτε ο δράστης της δολοφονίας, αλλά ούτε και το φονικό όπλο.

Η αφορμή της συμπλοκής

Αρχικά, ως αφορμή για τη συμπλοκή θεωρήθηκε η εντολή που έδωσαν οι υπεύθυνοι των φυλακών στους κρατούμενους να επιστρέψουν στα κελιά τους, με ορισμένους να αρνούνται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Άμεσα ξέσπασε ο άγριος καυγάς που οδήγησε στη θανατηφόρα σύγκρουση. Η μία ομάδα φέρεται να έλεγε στην άλλη να μπει στα κελιά και η άρνηση έφερε τη συμπλοκή.

Φυσικά, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και σενάρια, όπως το να υπήρξε κάποια εκδικητική ενέργεια, αφού δεν είναι απίθανο οι έγκλειστοι να είχαν διαφορές και από προηγούμενες αντιδικίες τους. Μάλιστα, δεν αποκλείουν οι δύο «φατρίες» να αντιμάχονταν καιρό για το ποια θα έχει τον πρώτο λόγο στην 4η πτέρυγα του Κορυδαλλού.

Το βαρύ παρελθόν του θύματος

Μέχρι τώρα αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι ο νεκρός κρατούμενος είχε καταδικαστεί για δύο ανθρωποκτονίες έπειτα από συμπλοκή στον Κορυδαλλό. Όπως έγινε γνωστό, είχε δραπετεύσει το 2018 μαζί με αλλά άτομα κατά τη μεταγωγή τους και συνελήφθησαν λίγο αργότερα.

Από τη συμπλοκή υπήρξε και ένας τραυματίας που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Θριάσιο με τραύματα από μαχαίρι στην πλάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεκρός κρατούμενος το 2017 είχε σκοτώσει έναν επιχειρηματία κατά τη διάρκεια ληστείας καθώς και μία ηλικιωμένη, επίσης κατά τη διάρκεια ληστείας. Παράλληλα Το 2018 είχε αποδράσει από πλοίο στον Πειραιά. Δύο μέρες μετά τον βρήκαν σε σπίτι στη νέα Φιλαδέλφεια, όπου συνελήφθη μετά από επέμβαση των ΕΚΑΜ.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-26 19:19:00

Back to top button