Οικονομία

Φυσικό Αέριο: Στα 584 εκατ. ευρώ ο τζίρος – Στα 32 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2023

Στη δυναμική ανάπτυξη της εταιρείας Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής στο Φυσικό Αέριο, κ. Γ. Μητρόπουλος, κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων για την εταιρεία το 2023, 

Συγκεκριμένα, σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων, για το σύνολο της χρήσης του 2023 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 584 εκατ. ευρώ, ενώ ανακοινώθηκαν καθαρά κέρδη 32 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΑΑΕΥ και των Διαχειριστών Δικτύων Αερίου, η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει την πελατειακή βάση κατά 34.722 συνδέσεις συνολικά σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, ξεπερνώντας όλο τον ανταγωνισμό.

Αξιοσημείωτο της εμπιστοσύνης και του σεβασμού που επιδεικνύει η εταιρεία στους καταναλωτές είναι ότι 9 στους 10 πελάτες της δηλώνουν ότι θα σύστηναν ανεπιφύλακτα την εταιρεία ως πάροχο υπηρεσιών ενέργειας.

2.jpg

Γεγονός που συνηγορεί και τη σημαντική αύξηση της πελατειακή της βάσης σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, η οποία έχει τριπλασιαστεί από το 2017.

Έως 64 % φθηνότερο το φυσικό αέριο

Ο κ. Μητρόπουλος παρέθεσε στοιχεία που επιβεβαιώνουν τον διαχρονικά ανταγωνιστικό χαρακτήρα του φυσικού αερίου ως αγαθό, με υψηλά ποσοστά εξοικονόμησης που αγγίζουν το 50% για τους οικιακούς καταναλωτές και το 64% για τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, το φυσικό αέριο ήταν από 42 έως 64% φθηνότερο σε σχέση με τις ανταγωνιστικές πηγές ενέργειας, κατά τη χειμερινή περίοδο 2023-2024, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας.

Συγκεκριμένα για νοικοκυριά με κεντρική θέρμανση φυσικού αερίου η εξοικονόμηση σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης ήταν 45,5%, για νοικοκυριά με αυτονομία 49%, για ένα εστιατόριο (σε σχέση με την ηλεκτρική ενέργεια) το ποσοστό έφθασε σε 64% και για ένα φούρνο (σε σχέση με το πετρέλαιο κίνησης) 42%.

Σωρευτικά κατά τη δεκαετία 2014-2024 μια πολυκατοικία που χρησιμοποιεί φυσικό αέριο πλήρωσε για θέρμανση 18.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το πετρέλαιο και ένα διαμέρισμα με αυτονομία εξοικονόμηση 3.500 ευρώ.

3.jpg

«Για ακόμα μια χρονιά αποδεικνύουμε έμπρακτα την προσήλωσή μας στο αξιακό τρίπτυχο: Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Σεβασμός στις ανάγκες του καταναλωτή. Από το 2017, χάρις την εμπιστοσύνη των πελατών καταγράφουμε διαρκώς θετικό πρόσημο τόσο στην ανάπτυξή μας τριπλασιάζοντας την πελατειακή μας βάση όσο και στα οικονομικά μας αποτελέσματα, προσφέροντας σημαντική αξία στην Μέτοχό μας. Συνεχίζουμε να είμαστε πιστοί στο όραμά μας για να κάνουμε κάθε επαφή των πελατών μας μια μοναδική εμπειρία, προσφέροντας ιδιαίτερα ανταγωνιστικά προϊόντα και καινοτόμες υπηρεσίες που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-23 17:32:28

Back to top button