Ελλάδα

Φυλάκιση 12 μηνών στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ

Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο δημοσιογράφος που κατηγορείται για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή.

Επίσης, του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι να μην προσεγγίζει την παθούσα –επίσης δημοσιογράφο– και να μην επικοινωνήσει μαζί της με οποιοδήποτε τρόπο μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο δικαστήριο δεν ασχολήθηκε με τις υπόλοιπες πράξεις για τις οποίες έχει καταγγελθεί ο άνδρας, μεταξύ των οποίων και ο ξυλοδαρμός, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωτο για αυτές. Οι εν λόγω καταγγελίες της παθούσας αποτελούν αντικείμενο χωριστής προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διέταξαν οι δικαστικές Αρχές.

Το χρονικό

Η νεαρή κοπέλα μετέβη στο νοσοκομείο το πρωί της Τρίτης προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς φέρεται να έχει χτυπηθεί από τον σύντροφό της στο πρόσωπο και στο σώμα και στη συνέχεια μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, στο Tμήμα Eνδοοικογενειακής Bίας, προκειμένου να καταγγείλει τις πράξεις του άνδρα.

Η διοίκηση της ΕΡΤ, όπου εργάζονται αμφότεροι, έθεσε σε παύση τη σύμβαση του καταγγελλόμενου αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό και έως να διαλευκανθεί η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-28 17:51:07

Back to top button