Οικονομία

«Φουλάρουν» οι δημοφιλείς προορισμοί για την 28η Οκτωβρίου – Πώς κινούνται οι κρατήσεις σε Airbnb

Σε νησιά, όπως η Κρήτη και η Ρόδος, o Oκτώβριος θυμίζει… καλοκαίρι, λόγω των ξένων τουριστών που συνεχίζουν να επισκέπτονται τη χώρα μας, την ίδια στιγμή ωστόσο, ενόψει του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου, σε υψηλά επίπεδα κινούνται οι κρατήσεις και σε αρκετούς δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς της χώρας από τους εγχώριους ταξιδιώτες.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που αφορούν στις κρατήσεις για διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, από το Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, σύμφωνα με τα οποία οι πληρότητες το πρώτο τριήμερο μετά το καλοκαίρι, ξεπερνούν ήδη το 90% σε αρκετές περιοχές της χώρας που αποτελούν παραδοσιακούς χειμερινούς προορισμούς.

Για παράδειγμα, στους ορεινούς προορισμούς της Αρκαδίας, οι κρατήσεις σε αρκετές περιοχές φτάνουν ακόμη και το 100%, όπως για παράδειγμα στη Δημητσάνα. Σε Βυτίνα και Στεμνίτσα διαμορφώνονται στο 84% και 73% αντίστοιχα ενώ υψηλά ποσοστά εμφανίζουν και νέοι προορισμοί της περιοχής που έχουν μπει δυναμικά τα τελευταία χρόνια στις επιλογές των ταξιδιωτών, όπως η Καρύταινα, τα Λαγκάδια, η Ζάτουνα, το Λεβίδι, το Ελληνικό και η Βλαχέρνα.

Το 98% αγγίζουν οι προκρατήσεις στα Ιωάννινα, το 85% στο Μέτσοβο ενώ στα Καλάβρυτα φτάνουν το 86%. Χαμηλότερα, στο 65%, κινούνται στην Αράχωβα. Υψηλά ποσοστά παρατηρούνται στα Γρεβενά με 95%, τη Φλώρινα με 97%, την Καλαμπάκα με 98% και την Καστοριά με 97%.

Παράλληλα, κινητικότητα εμφανίζουν και οι προορισμοί που αποτελούν σταθερές επιλογές των Ελλήνων για το Σαββατοκύριακο ή τα τριήμερα σε όλη τη διάρκεια του έτους, όπως για παράδειγμα το Καρπενήσι, το Ναύπλιο και η Ναύπακτος. Στο Καρπενήσι οι προ-κρατήσεις άγγιζαν το 92% με μόλις 6 ακίνητα να παραμένουν διαθέσιμα προς μίσθωση στην πλατφόρμα Airbnb, από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα. Το 68% αγγίζουν οι πληρότητες στο Ναύπλιο, όπου μάλιστα καταγράφηκε αύξηση 24,6% των νέων εγγραφών ακινήτων, στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, σε σχέση με πέρσι. Στη Ναυπακτία, τέλος, τα ποσοστά προκρατήσεων φτάνουν το 69% ενώ αντίστοιχο ποσοστό εμφανίζει και η Καλαμάτα.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-13 10:12:10

Back to top button