Οικονομία

Υψηλές απαιτήσεις για τους πραγματογνώμονες

«Ο επαγγελματίας πραγματογνώμονας είναι αναπόσπαστος κρίκος στην αλυσίδα της αυτοκίνησης», σημείωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας στο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πραγματογνωμόνων Αυτοκινήτου (FIEA – Fédération Internationale des Experts en Automobile), που πραγματοποιείται στην Αθήνα, με θέμα: «Το μέλλον του ευφυούς πραγματογνώμονα αυτοκινήτου».

Κατά την τοποθέτησή του, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι: «Η εμπειρία που διαθέτουν οι πραγματογνώμονες μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, αλλά και στην τεχνική ακεραιότητα των οχημάτων. Ειδικά, σήμερα, όπου βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο, με καταιγιστικές εξελίξεις στην τεχνολογία των οχημάτων».

Στο παραπάνω πλαίσιο, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης, η οποία, όπως είπε: «Κυμαίνεται στο 10% των νέων ταξινομήσεων στην ελληνική αγορά, μέσα και από τα προγράμματα χορήγησης κινήτρων και ανάπτυξης υποδομών φόρτισης που εφαρμόζει η Ελληνική Κυβέρνηση».

«Είναι, συνεπώς, φανερό ότι διαμορφώνεται μια νέα πραγματικότητα, με υψηλότερες απαιτήσεις, στην οποία καλείται να προσαρμοστεί το επάγγελμα του πραγματογνώμονα», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-25 12:41:00

Back to top button