Κόσμος

Υπόθεση Μαντλίν: Αθώος για σεξουαλικά εγκλήματα ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισή της

Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν αθωώθηκε την Τρίτη από δικαστήριο της γερμανικής πόλης Μπρούνσβικ για μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων στην Πορτογαλία που πάντως δεν σχετίζονταν με την υπόθεση που παραμένει ανοιχτή εδώ και 17 ολόκληρα χρόνια.

Η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε από δωμάτιο ξενοδοχείου στις 3 Μαΐου του 2007, στη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ του Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, ενώ οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους τους εκεί κοντά.

Ο Κρίστιαν Μπρούκνερ, που έχει επισήμως ταυτοποιηθεί ως ύποπτος για την υπόθεση της «Μάντι» Μακάν, κατηγορούνταν για άσχετα αδικήματα σεξουαλικής φύσης που πάντως είχαν να κάνουν με παιδιά. Για την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, η γερμανική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Η εξαφάνιση της Μαντλίν είχε προκαλέσει φρενίτιδα στα μέσα ενημέρωσης στη Βρετανία και στην Πορτογαλία ενώ αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα άλυτα μυστήρια. Αστέρες του ποδοσφαίρου, ανάμεσά τους ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, συγκαταλέγονται σε εκείνους που είχαν σπεύσει να βοηθήσουν.

Η τύχη ωστόσο του κοριτσιού παραμένει άγνωστη και δεν έχει βρεθεί πτώμα άλλα ούτε και κάποιο ίχνος για τι απέγινε.

Τον Ιούνιο του 2020 η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι η Μαντλίν θεωρείται νεκρή και ότι ο Μπρούκνερ, ένας άνδρας γύρω στα 40, είναι πιθανόν υπεύθυνος για τον θάνατό της. Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη με την υπόθεση ενώ δεν του έχουν απαγγελθεί καν σχετικές κατηγορίες.

Στη δίκη στο Μπρούνσβικ, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, ο Μπρούκνερ αντιμετώπισε κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών που διαπράχτηκαν μεταξύ του 2000 και του 2017.

Οι εισαγγελείς εισηγήθηκαν να επιβληθεί 15ετής ποινή κάθειρξης στον Γερμανό ενώ ο δικηγόρος του είχε ζητήσει την αθώωσή του με το αιτιολογικό ότι παραπέμφθηκε σε δίκη μόνο και μόνο επειδή είναι ύποπτος για την υπόθεση της «Μάντι».

Ο ίδιος εκτίει ποινή φυλάκισης για το βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας το 2005 στην Πορτογαλία ενώ το 2020 ταυτοποιήθηκε από τους γερμανούς ανακριτές ως υπότροπος παιδεραστής που είχε ζήσει χρόνια στο Αλγκάρβε.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-08 14:39:56

Back to top button