Πολιτική

Υπουργείο Εξωτερικών για τα 79 χρόνια του ΟΗΕ: Την Πρωτοχρονιά η Ελλάδα επίσημα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την 79η επέτειο ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. «Στην παρούσα κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία, η Ελλάδα εξελέγη, για τρίτη φορά, μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και αναλαμβάνει επίσημα τη θέση από την 1η Ιανουαρίου 2025», σημειώνει το υπουργείο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «σαν σήμερα, πριν από 79 χρόνια, στις 24 Οκτωβρίου 1945, ιδρύθηκε ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, με σκοπό τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, τη συνεργασία μεταξύ των εθνών για την επίλυση διεθνών κρίσεων και την προώθηση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», 

«Η Ελλάδα, ως ιδρυτικό κράτος μέλος του ΟΗΕ, στηρίζει το έργο του Οργανισμού και τονίζει τη διεθνή υποχρέωση όλων των κρατών ανεξαιρέτως, για την απαρέγκλιτη εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και του πλήρους σεβασμού των θεμελιωδών αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

«Στην παρούσα κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία, η Ελλάδα εξελέγη, για τρίτη φορά, μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και αναλαμβάνει επίσημα τη θέση από την 1η Ιανουαρίου 2025», σημειώνει το υπουργείο.

Όπως τονίζει, «κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας της στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η Ελλάδα φιλοδοξεί να αποτελέσει γέφυρα μεταξύ Βορρά και Νότου, Ανατολής και Δύσης, διατηρώντας ανοιχτούς διαύλους με τα κράτη ολόκληρου του κόσμου, για την προώθηση μιας ωφέλιμης για τους λαούς διεθνούς διακυβέρνησης που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των σύγχρονων παγκόσμιων προκλήσεων».

To άρθρο Υπουργείο Εξωτερικών για τα 79 χρόνια του ΟΗΕ: Την Πρωτοχρονιά η Ελλάδα επίσημα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 22:41:00

Back to top button