Ελλάδα

«Υποτροπικός αεροχείμαρρος φέρνει αφρικανική ζέστη»: Οι πιο θερμές ημέρες

Υπέυθυνος για την σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας είναι ένας ο υποτροπικός αεροχείμαρρος που θα στείλει το θερμόμετρο έως και τους 31 βαθμούς Κελσίου αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια.

Σύμφωνα με την ανάρτησή του, οι πιο θερμές ημέρες φαίνονται να είναι η Παρασκευή και το Σάββατο 27-28/9, ενώ ο υδράργυρος θα αρχίσει να πέφτει από την ερχόμενη Κυριακή.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Τστραφύλλια:

«Ο υποτροπικός αεροχείμαρρος φέρνει αφρικανική ζέστη!»

Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία αυτή την εβδομάδα στη χώρα μας αφού ευνοείται η μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τις ακτές της Αφρικής εξαιτίας της θέσης του υποτροπικού αεροχειμάρρου ( ποτάμι αέρα στην τροπόπαυση ). Οι πιο θερμές ημέρες φαίνονται να είναι η Παρασκευή και το Σάββατο 27-28/9 με τα θερμόμετρα να ξεπερνούν τους 32-33 βαθμούς σε περιοχές όπως η Θεσσαλία,η Φθιώτιδα, η Βοιωτία,τα Δωδεκάνησα και η κεντρική Μακεδονία.

Επίσης τους 30-31 βαθμούς θα ξεπεράσει η Αττική, η Πελοπόννησος, η Εύβοια,το ανατολικό Αιγαίο. Να τονίσω ότι αυτές τις ημέρες η θερμοκρασιακή ανωμαλία θα φτάσει τους 7-8 βαθμούς!

Από την Κυριακή ο υδράργυρος θα παρουσιάσει πτώση, ενώ αξιόλογες βροχές δεν φαίνονται μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη!




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 21:13:03

Back to top button