Οικονομία

ΥΠΑΑΤ: Δημόσια δαπάνη 81 εκατ. ευρώ για το φράγμα Αλμωπαίου

Στα 81 εκατ. ευρώ ανέρχεται η δημόσια δαπάνη για το φράγμα Αλμωπαίου και τα αρδευτικά στον πόταμο Καλαμά, όπως προκύπτει από την έκδοση του προσωρινού πίνακα αποτελεσμάτων μετά την ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων στήριξης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της πρόσκλησης της δράσης 4.3.1:«Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» του ΠΑΑ 2014-2022.

«Το νερό αποτελεί βασικό στοιχείο για τον πρωτογενή τομέα. Χωρίς νερό δεν υπάρχει παραγωγή. Αξιοποιούμε κάθε πόρο για την ενίσχυση της αρδευτικής δυναμικότητας της αγροτικής παραγωγής, ώστε και τα καλλιεργήσιμα στρέμματα να αυξήσουμε και το κόστος παραγωγής να μειώσουμε» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης και πρόσθεσε:

«Με σταθερά βήματα υλοποιούμε το στόχο μας για έναν αγροτικό τομέα που θα αποτελεί βασικό πυλώνα της της ελληνικής οικονομίας προς όφελος πάντα των Ελλήνων αγροτών».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι παραδεκτές αιτήσεις στήριξης που επιλέγονται προς ένταξη είναι οι εξής:

  • Έργα Βελτίωσης της Αποδοτικότητας της χρήσης του νερού στο αρδευτικό έργο του Μέσου Ρου Καλαμά: 6.387.381,23 ευρώ
  • Κατασκευή φράγματος Αλμωπαίου Καλής Ν. Πέλλας: 74.983.000 ευρώ.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση η ημερομηνία λήξης υποβολής των προσφυγών έχει οριστεί η 25/04/2024 ώρα 23:59:59.

Οι τυχόν προσφυγές υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Ο.Π.Σ.Α.Α. προς την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ‘Αμεσων Ενισχύσεων και Τομεακών Παρεμβάσεων – Μονάδα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΓΤΑΑ.

Ο προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου αναρτάται στην ιστοσελίδα του Π.Α.Α.: www.agrotikianaptixi.gr.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-18 10:31:01

Back to top button