Auto

Τόκιο-Οσάκα, ένας… ιμάντας δρόμος! – –

Το αυτοματοποιημένο σύστημα που θα συνδέει το Τόκιο με την Οσάκα, θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και θα παραδίδει τον ίδιο όγκο φορτίου, με 25.000 οδηγούς φορτηγών, επί καθημερινής βάσης. Είναι τρελοί αυτοί οι Ιάπωνες ή μήπως όχι;

Πολλές εταιρείες logistics στον κόσμο, σε συνεργασία με κρατικούς φορείς, θέλουν να μειώσουν το κόστος των επανδρωμένων μεταφορών και και συχνά-πυκνά επικαλούνται και περιβαλλοντολογικούς λόγους, από τη χρήση βαρέων οχημάτων.

Αλλά η Ιαπωνία έχει μια… εξωφρενική εναλλακτική πρόταση. Θέλει να κατασκευάσει έναν τεράστιο ιμάντα, με μήκος άνω των 500 χιλιομέτρων, που θα επιταχύνει τις μεταφορές εμπορευμάτων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο δρόμος Autoflow θα συνέδεε το Τόκιο με την Οσάκα και θα αποτελείται από ένα δίκτυο υπερμεγεθών καρουζέλ, τύπου αποσκευών αεροδρομίου, που είτε θα τρέχουν κατά μήκος των κύριων δρόμων είτε κάτω από αυτά. Μια εναλλακτική πρόταση είναι η μετακίνηση εμπορευμάτων σε αυτοματοποιημένα ηλεκτρικά καρότσια κατά μήκος παρόμοιων διαδρομών ειδικά σχεδιασμένων. Λειτουργώντας ασταμάτητα, μέρα και νύχτα, το σύστημα θα μπορούσε θεωρητικά να μεταφέρει τον ίδιο όγκο φορτίου με 25.000 οδηγούς φορτηγών, σε ημερήσια βάση.

Το κόστος κατασκευής, ωστόσο, θα ήταν τεράστιο: σχεδόν 23 δισεκατομμύρια δολάρια και η ίδια η ιαπωνική κυβέρνηση δεν έχει δώσει ακόμη εκτιμήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-02 23:00:49

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button