Πολιτική

Τσίπρας: Οικονομία και χώρα πάνε προς λάθος κατεύθυνση – Να ανοίξει η συζήτηση στον προοδευτικό χώρο

Η κρίση της ακρίβειας και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, βρίσκονται στο επίκεντρο της εκδήλωσης που οργανώνει το «Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται μετά από καιρό απουσίας από τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο ίδιος πάντως, δέχτηκε την πρόταση της Λούκας Κατσέλη για συνεργασία, τονίζοντας: «Πρέπει να ανοίξει η συζήτηση στον προοδευτικό χώρο σε αναγκαία προτάγματα», ενώ υπογράμμισε ότι η οικονομία και η χώρα πάνε σε λάθος κατεύθυνση: «Χωρίς τη δημιουργία ταμειακού αποθέματος το 2018 δεν θα υπήρχε καμία προϋπόθεση ανάκαμψης.

Παρά τις σκληρές θυσίες των Ελλήνων πολιτών την περασμένη δεκαετία, μας δείχνει ότι η χώρα μας προσομοιάζει με βαλκανική χώρα. Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να εμπεδωθεί στη συνείδηση πως αυτά είναι τα όριά της. Ο κίνδυνος της χαμηλής αυτοπεποίθησης, της παραίτησης. Το μεγάλο εθνικό θέμα που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι πώς θα αποτρέψουμε την πορεία απόκλισης», τόνισε και κατέληξε:

«Αν δεν αλλάξουμε πορεία, θα ξαναπέσουμε σε τοίχο και μάλιστα συντομότερα από όσο ίσως πιστεύουμε», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-22 21:14:00

Back to top button