Πολιτική

Τσάφος για την ανάρτησή του για Κατεχόμενα: «Έχω αναγνωρίσει το σοβαρό λάθος μου»

Απάντηση στις κατηγορίες μελών του ΣΥΡΙΖΑ για παλαιότερη αναφορά του στα Κατεχόμενα, δίνει με ανάρτησή του ο νέος υφυπουργός Ενέργειας Νίκος Τσάφος.

Πρόκειται για ανάρτηση από το 2020 την οποία όπως εξηγεί ο κ. Τσάφος είχε σβήσει, «αναγνωρίζοντας το σοβαρό λάθος» του. Παράλληλα υπογραμμίζει ότι «δεν επιτρέπει σε κανέναν να αμφισβητεί τον πατριωτισμό μου και την αφοσίωσή μου στην πατρίδα και την Κύπρο».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Τσάφου:

Συγκεκριμένα ο κ. Νίκος Τσάφος σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο αναφέρει τα εξής: «Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τη μεγάλη τιμή που μου έκανε ο Πρωθυπουργός να με τοποθετήσει στη θέση του Υφυπουργού Ενέργειας, η αντιπολίτευση μου επιτέθηκε επαναφέροντας μια ανάρτηση που έκανα το 2020, και την οποία είχα σβήσει, αναγνωρίζοντας το σοβαρό λάθος μου.

Δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί τον πατριωτισμό μου και την αφοσίωσή μου στην πατρίδα και την Κύπρο.

Γύρισα το 2022 στην Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια στο εξωτερικό για να υπηρετήσω την πατρίδα να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση που έχει περάσει ποτέ η Ευρώπη. Στα τελευταία αυτά τρία χρόνια εργάστηκα ανελλιπώς για να προασπίσω τα συμφέροντα της χώρας μας».

Mαρινάκης: «Καλυπτόμαστε από τη δήλωση Τσάφου»

Ερωτηθείς για την υπόθεση του Νίκου Τσάφου στο briefing της Δευτέρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση «καλύπτεται» από τη διευκρινιστική του δήλωση.

«Ο κ. Τσάφος αναγνώρισε το λάθος εκείνης της παλαιάς ανάρτησης που είχε κάνει πριν από περίπου 5-6 χρόνια. Το επανέλαβε και σήμερα ότι το είχε αναγνωρίσει προ πολλού, επανέλαβε ότι κι ο ίδιος υπηρετεί τις πάγιες ελληνικές θέσεις για την Κύπρο και υπηρετεί τα εθνικά και απολύτως διαχρονικά ελληνικά συμφέροντα. Σήμερα απάντησε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά, δεν υπάρχει κάποιο θέμα για τον κ. Τσάφο» είπε ο κ. Μαρινάκης.

Απομάκρυνση Τσάφου ζητά Κύπριος βουλευτής

Την ίδια στιγμή, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Κύπριος βουλευτής και κοσμήτορας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Χρίστος Ορφανίδης, ζητά την απομάκρυνση του Νίκου Τσάφου από τη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στην επιστολή ο κ. Ορφανίδης αναφέρει: «Κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό που έχετε προβεί της ελληνικής κυβέρνησης, έχετε τοποθετήσει τον κ. Τσάφο στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Τσάφος, όταν εργαζόταν στις ΗΠΑ έχει προβεί σε αναφορά για το ψευδοκράτος όπου το ονόμαζε Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου’, κάτι που ως Κύπριος πολίτης με ενοχλεί, το καταγγέλλω και θεωρώ απαράδεκτη την αναφορά του.

Η εκ των υστέρων δήλωσή του σε ‘αστοχία και λάθος’ δεν δικαιολογεί την παραμονή του στο υφυπουργείο».

ΣΥΡΙΖΑ για Τσάφο: «Να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί άμεσα από υφυπουργός Ενέργειας»

Την παραίτηση Τσάφου είχε ζητήσει προηγουμένως και ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος του εκπροσώπου του, Γιώργου Καραμέρου.

«Να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί άμεσα ο Νίκος Τσάφος που ονομάτισε τα κατεχόμενα ως Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου», δήλωσε συγκεκριμένα ο Γιώργος Καραμέρος (17/3).

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ότι ο νέος υφυπουργός ήταν σύμβουλος του πρωθυπουργού, εξαίρετος επιστήμονας κατά τα άλλα, όμως όταν δούλευε ως οικονομικός αναλυτής ονομάτιζε τα κατεχόμενα ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

«Να ζητήσει συγγνώμη και να αποπεμφθεί άμεσα ο κύριος Τσάφος. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει ένας υπουργός από την Ανατολική Μακεδονία ή την Θράκη, από την Ροδόπη στην κυβέρνηση και να είναι ο κύριος Τσάφος, ο οποίος χαρακτηρίζει αποτέλεσμα της μη επαγγελματικής του σχέσης με την ελληνική κυβέρνηση, αδιανόητη φρασεολογία, το γεγονός ότι χαρακτηρίζει τα κατεχόμενα “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”. Δεν πρέπει να παραμείνει ούτε ένα λεπτό μέσα στο υπουργικό σχήμα», σημείωσε χαρασκτηριστικά ο Γιώργος Καραμέρος.




Δημοσιεύτηκε ! 2025-03-17 13:34:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button