ΣΕΞ

Τρεις λόγοι που «κλέβουν» έως και 2,5 εκατοστά από το πέος

Ανακαλύψτε τις συνήθειες και τις ασθένειες που μπορούν να σας στοιχίσουν αρκετά εκατοστά στο μήκος του πέους 

YGEIAMOU.GR TEAM

Δεν είναι μόνο το χέρι του χρόνου που θα επιφέρει μορφολογικές αλλαγές στο πέος, ιδίως σε ό,τι αφορά το μέγεθος, επισημαίνουν οι ειδικοί. Σε αντίθεση με τις περιορισμένες μεθόδους που διατίθενται για τη μεγέθυνσή του, η συρρίκνωσή του -έως και 2,5 εκατοστά– μπορεί να επέλθει εξαιτίας πολλών παραγόντων, από καταστάσεις υγείας έως τον τρόπο ζωής, συμπεριλαμβανομένης μάλιστα της έντονης σεξουαλικής δραστηριότητας.

Αλλαγές στα επίπεδα τεστοστερόνης

«Δεν υπάρχει στην ουσία κάποιο ιατρικό εργαλείο για τη μέτρηση της συρρίκνωσης του πέους. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το κάπνισμα και η ηλικία μπορούν να προκαλέσουν μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης» εξηγεί στην Daily Mail η Δρ Mary Samplaski, ουρολόγος και διευθύντρια του τμήματος ανδρικής υπογονιμότητας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, για την ανδρική ορμόνη που εμπλέκεται στη διατήρηση της σεξουαλικής ορμής και των στύσεων.

Η παχυσαρκία έπειτα έχει καταστροφικές συνέπειες για τα επίπεδα τεστοστερόνης. Σύμφωνα με τη Δρ. Samplaski, ένζυμα που εμπεριέχονται στο υπερβολικό λίπος μετατρέπουν την τεστοστερόνη σε οιστρογόνα και, μέσω αυτής της ορμονικής ανισορροπίας, μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση του μεγέθους του πέους.

Η σμίκρυνση του πέους λόγω διαταραχών στα επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να προληφθεί, τονίζει ο Δρ Leslie Deane, καθηγητής και επικεφαλής ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο Howard, μέσω αλλαγών στον τρόπο ζωής που περιλαμβάνουν τακτική άσκηση, υγιεινή διατροφή και αποφυγή του καπνίσματος.

Κατεστραμμένα αγγεία και ιστοί

Το κάπνισμα όπως και η υπέρταση, που προκαλεί σκλήρυνση και αθηρωμάτωση, καταστρέφουν τα αιμοφόρα αγγεία που συμβάλλουν στη στύση και τη διατήρησή της.

Έπειτα, σημειώνει η Δρ Samplaski, τόσο το πέος όσο και οι όρχεις μειώνονται φυσικά σε μέγεθος συν τω χρόνω λόγω της σκλήρυνσης των αιμοφόρων αγγείων και της μειωμένης ροής του αίματος. Αυτή η σταδιακά χαλαρότερη στύση θα οδηγήσει -τους μισούς περίπου άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας- σε στυτική δυσλειτουργία, για την οποία έχει διαπιστωθεί ότι σε παρατεταμένες περιόδους μειώνει ελαφρώς το μέγεθος του πέους, καθώς οι ιστοί του σταδιακά εξασθενούν και χάνουν την ελαστικότητά τους.

Πολύ σεξ

Αν και τα οφέλη του σεξ είναι αποδεδειγμένα, φαίνεται πως και εδώ δεν πρέπει να χάνεται το μέτρο, αφού η έντονη (και άγρια) σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να στοιχίσει μικροτραυματισμούς γύρω από το πέος, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό ουλώδους ιστού. Αυτός ο ουλώδης ιστός, εξηγούν οι ειδικοί, μπορεί να μειώσει την ελαστικότητα του πεϊκού ιστού και να οδηγήσει σε μείωση του μεγέθους τόσο στη χαλαρή κατάσταση όσο και εν πλήρει στύση.

Πλασματική συρρίκνωση

Τέλος, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που η συρρίκνωση του πέους είναι πλασματική και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κοιλίτσα, οπότε το λίπος στην κάτω κοιλιακή χώρα τραβάει το πέος προς τα μέσα, κάνοντάς το να φαίνεται μικρότερο. Εν προκειμένω, η απώλεια βάρους είναι η λύση του προβλήματος.

Άλλη περίπτωση είναι η εναλλαγή των εποχών και ειδικά ο ερχομός του χειμώνα. Η έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να οδηγήσει σε στο «winter penis» ή «χειμερινό πέος» στην ελληνική, όπου το σώμα ανακατευθύνει το αίμα από το πέος προς τα ζωτικά όργανα για να διατηρήσει τη θερμότητά τους. Πρόκειται για προσωρινή αλλαγή που και υποχωρεί με τη ζέστη.

Διαβάστε επίσης:

Σεξ: Τραυμάτισε το πέος του σε μια στιγμή έντονου πάθους και «έχασε» τη στύση του

Οι 7 συχνότερες παθήσεις των όρχεων – Η κατάλληλη αντιμετώπιση

Jelqing: Η δημοφιλής μέθοδος που προσθέτει έως και 2,5 εκατοστά στο ανδρικό μόριο – Πόσο ασφαλής είναι


Δημοσιεύτηκε !

Back to top button