Ελλάδα

Τραγωδία στα Τέμπη: Εξώδικο της Καρυστιανού στους Νίκο και Δημήτρη Πλακιά

Την νομική οδό παίρνει τελικά η κόντρα της Μαρίας Καρυστιανού με τους Νίκο και Δημήτρη Πλακιά. Η αντιπαράθεση των δύο πλευρών, που και οι δύο θρήνησαν τους δικούς τους ανθρώπους στην τραγωδία των Τεμπών, φαίνεται ότι έχει παρλεθόν αλλά αναζωπυρώθηκε με την πολυσυζητημένη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο.

Την Τρίτη λοιπόν, ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας των διδύμων Θώμης και Χριστίνας, και θείος της Αναστασίας, οι οποίες σκοτώθηκαν στο δυστύχημα των Τεμπών πέρσι τον Φεβρουάριο έκανε γνωστό ότι έλαβε εξώδικο από την κυρία Καρυστιανού, πρόεδρο του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών και μητέρα της 20χρονης Μάρθης, που έχασε, επίσης, τη ζωή της στη μοιραία σύγκρουση των τρένων.

Η ανάρτηση του κ. Πλακιά με το εξώδικο:

Ο Νίκος Πλακιάς ήταν από τους πρώτους που δημοσιοποίησε την αντίδρασή του στη διοργάνωση της συναυλίας, λέγοντας ότι τα ονόματα των παιδιών του δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15 ευρώ, με συνέπεια πολλοί συγγενείς να ταχθούν στο πλευρό του.

Επιπλέον, σε δηλώσεις του στο Mega, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να μαθαίνουν οι οικογένειες των θυμάτων τι γίνεται στο όνομα των παιδιών τους από ιστοσελίδες, ενώ πρόσθεσε ότι «είχαμε πει ότι θα δεχθούμε τα πάντα από την κυρία Καρυστιανού, αλλά τα χρήματα είναι η κόκκινη γραμμή».

Σύμφωνα με τον ίδιο τα δικαστικά έξοδα, για τα οποία ακούγεται ότι γίνεται η συναυλία, είναι πληρωμένα.

Από την πλευρά της, η κυρία Καρυστιανού αναφέρει μεταξύ άλλων στο εξώδικο πως «από την πρώτη στιγμή που εμφανιστήκατε στο προσκήνιο, εσείς και η μικρή ομάδα που φαίνεται να ταυτίζεται με τις απόψεις σας ως σήμερα, προκαλέσατε διχασμό, αμφιβολίες για τις πραγματικές προθέσεις όλων και την τάση να νεμηθείτε τη συλλογική δράση, κατά τρόπο που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ή δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να κατανοήσετε και να υπηρετήσετε τους στόχους που έχουμε θέσει δημιουργώντας τον Σύλλογο Θυμάτων Τεμπών, του οποίου νομίζω δεν έχετε καν μπει στον κόπο να διαβάσετε το καταστατικό».

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-02 18:02:19

Back to top button