Auto

Το Xiaomi SU7 «λιώνει» στο Nürburgring, τρέμε Taycan [video]

Το Xiaomi SU7 σημείωσε απίστευτη επιτυχία. Ο CEO της κινεζικής εταιρείας περίμενε βέβαια ότι θα πήγαινε καλά, για αυτό κι είχε δηλώσει περίτρανα: «Ήρθαμε για να μείνουμε»! Αλλά τελικά, το ηλεκτρικό σεντάν πραγματοποίησε 50.000 παραγγελίες σε 27 λεπτά και ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Τώρα, αν το Xiaomi SU7 θέλει να κερδίσει και το απαιτητικό ευρωπαϊκό κοινό, ξέρει ότι πρέπει να αριστεύσει σε κάθε τομέα. Με την ισχυρότερη έκδοσή του να έχει 673 ίππους και 0-100 σε μόλις 2,78”, πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης στην Πράσινη Κόλαση. Ώστε τα δυναμικά του χαρακτηριστικά να είναι αντίστοιχα βαλιστικά με τους ηλεκτροκινητήρες του.

Οι επιδόσεις και το hype δεν του λείπουν. Ώρα να αποκτήσει και το φινετσάτο κράτημα των καλύτερων ανταγωνιστών του

Η βασική έκδοση έχει 299 ίππους και 400 Nm, απαιτώντας 5,3” για το 0-100, τη στιγμή που στην Κίνα κοστίζει λιγότερο από το εισαγωγικό Tesla Model 3. Για την ακρίβεια, στην τοπική αγορά μπορείτε να το αγοράσετε με λιγότερα από €28 χιλιάρικα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Xiaomi SU7, έχει 5πλάσια επιτυχία από την προσδοκόμενη

Αν δώσετε €39.000, θα πάρετε και ρέστα για τη μεγάλη έκδοση, των 670+ ίππων και 838 Nm, η οποία στοχεύει ευθέως το Tesla Model S και την Porsche Taycan. Διότι με μήκος πέντε μέτρα, πλάτος δύο και μεταξόνιο τρία, το Xiaomi SU7 είναι αντίστοιχο του Tesla Model S κι όχι του Model 3.

Xiaomi SU7

Τώρα το βλέπουμε σε δοκιμές στο Nürburgring, με το καλοσχεδιασμένο του αμάξωμα να έχει πιο επιθετικό εμπρός σπόιλερ, πίσω αεροτομή, διαφορετικής σχεδίασης ζάντες από τις υπόλοιπες εκδόσεις και βέβαια, το απαραίτητο καμουφλάζ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Xiaomi SU7, ένα Model S σε χρήματα Model 3, ούτε €28 χιλιάρικα

Καθώς είχαν σημειωθεί κάμποσα τρακαρίσματα που αποδόθηκαν στην ελλιπή εξέλιξη του συστήματος ελέγχου της πρόσφυσης, η κινεζική εταιρεία έκρινε σκόπιμο να επενδύσει χρόνο και πόρους για τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς και των υποστηρικτικών συστημάτων.

Xiaomi SU7

Η φημολογία αναφέρει ότι οι δοκιμές εκτείνονται σε βάθος δύο εβδομάδων, όπου εξετάστηκαν διάφοροι συνδυασμοί στις ρυθμίσεις της ανάρτησης και διαφορετικά ελαστικά. Άραγε να περιμένουμε τη δημοσιοποίηση κάποιου γυρολογίου στη διάσημη πίστα;

H Xiaomi βέβαια δεν είναι η πρώτη κινεζική εταιρεία που τελειοποιεί τα δυναμικά χαρακτηριστικά των μοντέλων της επί ευρωπαϊκού εδάφους. Πλειάδα ικανών μηχανικών, με επικεφαλής τον Danilo Teobaldi, προσδίδουν ευρωπαϊκό κράτημα στα μοντέλα της NIO στο Oxfordshire της Αγγλίας.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-27 18:17:46

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button