Auto

Το Tesla Cybertruck στην AUTO ATHINA 2024

Από όταν παρουσιάστηκε επίσημα στα τέλη του 2023, το Tesla Cybertruck δεν έχει πάψει να προκαλεί ντόρο ή να αποτελεί την αφορμή για το ξεκίνημα κουβέντας.

Πρώτα από όλα λόγω του Ίλον Μασκ και των ανεκπλήρωτων υποσχέσεών του και έπειτα χάρη στη φουτουριστική του σχεδίαση, τις δυνατότητες για επιδρομή στον… Άρη (κατά Μασκ) και τις εκρηκτικές και πρωτόγνωρες επιδόσεις για «αγροτικό».



Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας το διαφήμιζε ως… αλεξίσφαιρο, με το αμάξωμα του Cybertruck να είναι από ανοξείδωτο χάλυβα, κάνοντάς το ανθεκτικό στα πάντα.

Η καρότσα του μόνη της έχει μήκος 1,83 μέτρα και πλάτος 1,23, με το ωφέλιμο φορτίο να φτάνει τα 1.134 κιλά. Ταυτόχρονα, το αμερικανικό pickup μπορεί να ρυμουλκήσει 4.990 κιλά.

Στις ΗΠΑ, διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα (αναμένεται το 2025), με δύο για τετρακίνηση και με τρία στην κορυφαία έκδοση Cyberbeast.



Η τελευταία του επιτρέπει να ολοκληρώνει τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 2,6 δευτερόλεπτα, μία επίδοση άκρως εντυπωσιακή για τα πάνω από 3.000 κιλά απόβαρου που καλείται το ηλεκτροκίνητο σύστημα να μεταφέρει.

Το σύνολο υποβοηθάται σημαντικά από την πνευματική ανάρτηση η οποία πέρα από την οδική συμπεριφορά, φροντίζει και για την απόσταση του δαπέδου από το έδαφος, η οποία είναι στα 43 εκατοστά.

Σύμφωνα με την Tesla και τον Μασκ, τα τζάμια του Cybetruck αντέχουν μέχρι και χτύπημα σε βράχο, με το πάχος τους να διασφαλίζει πως η καμπίνα παραμένει πάντα πολύ ήσυχη, ανεξαρτήτως εδάφους και ταχύτητας.

Η φουτουριστική του σχεδίαση είναι εντυπωσιακή, όχι μόνο στο μάτι, αλλά και στην αεροδυναμική απόδοση, καθώς ο συντελεστής οπισθέλκουσας (Cd) είναι 0,335 και βοηθάει σημαντικά στην υψηλή του αυτονομία.



Η οποία στην περίπτωση της τετρακίνητης έκδοσης με τους δύο ηλεκτροκινητήρες και μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 123 kWh φτάνει τα 547 χιλιόμετρα. Το Cyberbeast μπορεί να διανύσει 515 χιλιόμετρα, ενώ το πισωκίνητο Cybertruck αναμένεται να έχει περίπου 400 χιλιόμετρα αυτονομίας, αφού η μπαταρία του θα έχει χωρητικότητα 100 kWh.

Μόνο το Cyberbeast ξεπερνάει τα 200 χλμ./ ώρα σε τελική ταχύτητα (209 χλμ./ ώρα), ενώ στις άλλες δύο εκδόσεις, το Cybertruck παύει να επιταχύνει στα 180 χλμ./ ώρα.



Η ανακοίνωση πως το πολύκροτο pickup της Tesla θα βρίσκεται ως έκθεμα στην AUTO ATHINA 2024 ήρθε ως μία πολύ ευχάριστη έκπληξη, καθώς πρόκειται για ένα μοντέλο που δεν πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και δεν αναμενόταν να το δούμε.

Επομένως, θα είναι ευκαιρία για όλους όσους βρεθούν τις επόμενες ημέρες στο Metropolitan Expo να ανακαλύψουν το… αγαπημένο μοντέλο του Ίλον Μασκ και το γιατί έγινε τόσος ντόρος για αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-01 14:30:09

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button