Auto

Το Suzuki Jimny τώρα και σε pickup

Όπως ίσως θυμάστε, τo 2020 τα στελέχη της Suzuki αποφάσισαν να σταματήσουν τη διάθεση του Jimny στην Ευρώπη επειδή ο 1.5 ατμοσφαιρικός κινητήρας του δεν πληρούσε τη νόρμα προστασίας του περιβάλλοντος, λόγω της αυξημένης εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Αυτό δυσαρέστησε πολλούς που ήδη είχαν ή που σκόπευαν να αποκτήσουν το εκτός δρόμου ιστορικό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας. Από το 2022, το Jimny έκανε και πάλι την εμφάνισή του στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου ως επαγγελματικό, σε μια προσπάθεια να συνεχίσει να κυκλοφορεί στους δρόμους της.

Από τη Suzuki δεν υπήρχε η πρόθεση να εξελίξουν τον κινητήρα του ή να τοποθετήσουν κάποιον άλλον ο οποίος να πληροί τα αυστηρότερα όρια εκπομπής ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα, ώστε να επιστρέψει και η επιβατική εκδοχή του.



Ωστόσο, τα στελέχη της σκέφτονται να δημιουργήσουν και μια pickup έκδοσή του η οποία θα μπορεί να είναι διαθέσιμη και στην Ευρώπη. Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα της αυστραλιανής αυτοκινητικής ιστοσελίδας The Drive.

Συγκεκριμένα, ο Μάικλ Πατσότα, Γενικός Διευθυντής της Suzuki Αυστραλίας, δήλωσε σχετικά σε συνάδελφο του site: «Θα έλεγα ότι η ιδέα δεν έχει πεθάνει. Φανταστείτε ένα Jimny με δύο καθίσματα εμπρός και τίποτα πίσω από αυτά. Ό,τι ξεκινά με το Jimny, καταλήγει σε πωλήσεις», είπε χαρακτηριστικά.



Θυμίζουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2018 η εταιρεία είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο Jimny Sierra, το οποίο ήταν η τότε γενιά του μοντέλου ως pickup έκδοση.

Το 4×4 μοντέλο της εταιρείας είναι δημοφιλές και στην Αυστραλία, όπως και σε αγορές της Ασίας, πέραν της Ευρώπης. Για την τελευταία, υπάρχουν σχέδια να δημιουργηθεί μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση στη επόμενη γενιά του μοντέλου, η οποία, όμως, δεν θα παρουσιαστεί πριν το 2030.

Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί ένας κινητήρας με υβριδική διάταξη ο οποίος να είναι σύννομος με το νέο πρότυπο προστασίας του περιβάλλοντος. Ωστόσο, προς το παρόν, οι άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρείας δεν έχουν λάβει κάποια οριστική απόφαση σχετικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-04 17:05:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button