Auto

Το Skoda Fabia Rally2 Special Edition είναι συλλεκτικό (+video)

Η αγωνιστική πορεία της Skoda είναι πολύ καλή διαχρονικά, τόσο σε ό,τι αφορά στο WRC όσο και σε εθνικό επίπεδο. Η συμμετοχή της με το Fabia είναι αποτελεσματική και τα στελέχη της αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια συλλεκτική έκδοση του supermini μοντέλου της.

Σκοπός τους είναι να γιορτάσουν και να τιμήσουν με αυτόν τον τρόπο την κατάκτηση του τίτλου στο ισπανικό πρωτάθλημα Super Rallye (S-CER) το 2021 και το 2023 από τον Χοσέ Αντόνιο Σουάρεθ, γνωστός και με το ψευδώνυμο «Cohete» Suárez.



Η συγκεκριμένη συλλεκτική έκδοση ονομάζεται Fabia Rally2 Special Edition και προορίζεται για την ισπανική αγορά. O 1.5 TSI κινητήρας του έχει αναβαθμιστεί από την Abt Sportsline και αποδίδει 190 ίππους και μέγιστη ροπή 290 Nm. Θυμίζουμε ότι κανονικά στην ισχυρότερη εκδοχή του αποδίδει 150 ίππους και μέγιστη ροπή 250 Nm, αντίστοιχα.

Το Fabia Rally2 Special Edition έχει αμάξωμα βαμμένο στο χρώμα το οποίο στη Skoda ονομάζουν «Mamba Green» και είναι διαθέσιμο στην έκδοση RS των μοντέλων της τσεχικής εταιρείας.



Η ανάρτησή του είναι χαμηλότερη κατά 15 χλστμ. συγκριτικά με ό,τι ισχύει στις υπόλοιπες εκδόσεις του Fabia και οι μαύρου χρώματος τροχοί του είναι οι Superturismo WRC της OZ Racing. Έχουν διάσταση 17 ιντσών και συνδυάζονται με ελαστικά Michelin Pilot Sport 5.

Εξωτερικά, υπάρχουν μαύρου χρώματος προστατευτικά στα μαρσπιέ, μαύρο ματ χρώμα στον πίσω προφυλακτήρα, όπως και ίδιου χρώματος αεροτομή στην άκρη της οροφής του οχήματος.



Επίσης, υπάρχουν αυτοκόλλητα με τους λογότυπους Rally2, Abt, S-CER όπως και το ομοίωμα ενός πυραύλου που έχει εκτοξευθεί στην πίσω πόρτα (σημ.: Cohete στα ισπανικά σημαίνει πύραυλος).









Στο εσωτερικό του Fabia Rally2 Special Edition ξεχωρίζουν τα μαύρα σπορ καθίσματα, το τριάκτινο σπορ τιμόνι που διαθέτει και μοχλοδιακόπτες για την αλλαγή των σχέσεων από τον οδηγό στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, η επιγραφή πλακέτα Rally2 και μια μικρή πλακέτα υπογεγραμμένη από τον Χοσέ Αντόνιο Σουάρεθ η οποία έχει και τον αύξων αριθμό της συλλεκτικής έκδοσης.

Αυτή προορίζεται αποκλειστικά για την ισπανική αγορά και μπορεί να παραγγελθεί μόνο μέσω της ιστοσελίδας της Skoda Ισπανίας και του τοπικού δικτύου αντιπροσώπων της. Η ενδεικτική τιμή του ανέρχεται στα 30.900 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 09:45:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button