Auto

Το Renault Twingo E-Tech θα αλλάξει τα δεδομένα στα μικρά ηλεκτρικά

Η Renault παρουσίασε το ηλεκτρικό Twingo E-Tech concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2024, σηματοδοτώντας την επιστροφή του εμβληματικού αυτοκινήτου πόλης της σε αμιγώς ηλεκτρική μορφή.

Το νέο Twingo, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2026, θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B-EV, την οποία η Renault σχεδιάζει να μετονομάσει σε AmpR-Small, που χρησιμοποιείται επίσης στα επερχόμενα μοντέλα Renault 4 και 5.

Το ηλεκτρικό Twingo θα έχει μια σχεδίαση εμπνευσμένη από το παλιό μοντέλο, με προβολείς LED στο χαρακτηριστικό σχήμα της πρώτης γενιάς, κάθετα προσανατολισμένες χειρολαβές θυρών και άλλες αναφορές στον προκάτοχό του 1992.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι πλέον πεντάθυρο, μια σημαντική αλλαγή από τον αρχικό τρίθυρο σχεδιασμό.

Η νέα θυγατρική της Renault, Ampere, που ιδρύθηκε το 2023, πρωτοστατεί στην ανάπτυξη και παραγωγή του Twingo E-Tech Electric.

Στόχος της Ampere είναι να παράγει 600.000 ηλεκτρικά οχήματα ετησίως μέχρι το 2026 και να φτάσει το ένα εκατομμύριο μέχρι το 2030.

Το Twingo E-Tech Electric θα είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, με τιμή εκκίνησης κάτω από 20.000 ευρώ, καθιστώντας το μια οικονομική επιλογή στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.



Η παραγωγή του Twingo E-Tech Electric θα πραγματοποιηθεί στο Novo Mesto της Σλοβενίας.

Παρά τις εικασίες σχετικά με μια πιθανή συνεργασία με την Smart, η Renault έχει διαψεύσει τις φήμες.

Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του Twingo αναμένεται να καταναλώνει περίπου 10 κιλοβατώρες ανά 100 χιλιόμετρα, αν και οι λεπτομερείς προδιαγραφές επιδόσεων και αυτονομίας δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Η προσέγγιση της Renault έχει ως στόχο να καταστήσει το Twingo E-Tech Electric μια προσιτή και πρακτική επιλογή για τους οδηγούς των πόλεων, συνδυάζοντας τη σύγχρονη ηλεκτρική τεχνολογία με τα κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-18 09:45:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button