Auto

Το Koenigsegg Jesko έβαλε φωτιά και στα ρεκόρ

Η Koenigsegg έσπασε το δικό της ρεκόρ στο 0-400-0 χλμ./ώρα πριν από λίγες μέρες, στο αεροδρόμιο του Örebro στη Σουηδία.

Πέρυσι, το Regera είχε ολοκληρώσει την ίδια διαδρομή σε 28,81 δευτερόλεπτα, ενώ φέτος η Koenigsegg επέστρεψε με το Jesko Absolut.

Η συγκεκριμένη έκδοση του σουηδικού hypercar είναι ειδικά σχεδιασμένη για υψηλές ταχύτητες σε ευθείες, έχοντας μειωμένη μετωπική επιφάνεια, και βελτιωμένη αεροδυναμική χωρίς ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η αντίσταση.

Με Cd μόλις 0,278, διαθέτει έναν από τους χαμηλότερους συντελεστές οπισθέλκουσας στον κόσμο των hypercars, γεγονός που συνέβαλε στην επίτευξη την ολοκλήρωση της διαδικασίας του 0-400-0 χλμ./ώρα σε μόλις 27,83 δευτερόλεπτα και την επίτευξη ενός νέου ρεκόρ.

Ο συγκεκριμένος χρόνος είναι σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από το αντίστοιχο ρεκόρ που είχε πετύχει το Regera.

KOENIGSEGG-JESKO-ABSOLUT-RECORD-4.jpg

Σε μία μόνο διαδρομή από στάση έως τα 412 χλμ./ώρα και πίσω στο μηδέν, το Koenigsegg Jesko Absolut σημείωσε τέσσερα νέα παγκόσμια ρεκόρ αυτοκίνητα παραγωγής, όπως:

  • 0-400-0 χλμ./ώρα: 27,83 δευτερόλεπτα
  • 0-400 χλμ./ώρα: 18,82 δευτερόλεπτα

Η προσπάθεια πραγματοποιήθηκε τις πρώτες ώρες της Πέμπτης, 27 Ιουνίου 2024, στο αεροδρόμιο του Örebro. Προσπάθειες είχαν γίνει και την Τετάρτη 26 Ιουνίου, αλλά οι υψηλές θερμοκρασίες δεν επέτρεψαν την επίτευξη των επιθυμητών χρόνων.

KOENIGSEGG-JESKO-ABSOLUT-RECORD-5.jpg

Στις 5 το πρωί της Πέμπτης, η θερμοκρασία του αέρα και της πίστας ήταν ιδανική και επικρατούσε σχεδόν νηνεμία, γεγονός που επέτρεψε την καταγραφή των νέων παγκόσμιων ρεκόρ.

Το Jesko Absolut που χρησιμοποιήθηκε ήταν όπως αυτά που παραδίδονται στους πελάτες της Koenigsegg, το καύσιμο ήταν E85 και τα ελαστικά ήταν τα στάνταρ.

Οι μόνες τροποποιήσεις ήταν η προσθήκη κλωβού ασφαλείας και η χρήση του καθίσματος οδηγού από το One:1.

KOENIGSEGG-JESKO-ABSOLUT-RECORD-3.jpg




Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-04 09:49:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button