Auto

Το Jeep Wagoneer S προκαλεί ανοιχτά το Tesla Model Y [video]

Αυτό θα πει επιθετικό μάρκετινγκ. Αν θες να γίνεις ο καλύτερος, πρέπει να εκθρονίσεις αυτόν που βρίσκεται σήμερα στην κορυφή. Ο οποίος δεν είναι άλλος από το Tesla Model Y, το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο του 2023 παγκοσμίως. Αλλά το Jeep Wagoneer S έρχεται με πολλές φιλοδοξίες.

Η επίσημη παρουσίαση του αμερικανικού ηλεκτρικού μοντέλου είναι στις 30 Μαΐου, αλλά η Jeep μάς ανοίγει την όρεξη από τώρα. Με 600 ίππους και 837 Nm, το Wagoneer S σίγουρα δεν θα είναι αργό. Με 0-60 mph (0-97 km/h) σε 3,4”, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι —οριακά έστω— ταχύτερο από το Model Y Performance.

Σε νούμερα και σε εμφάνιση, το Jeep Wagoneer S φαίνεται να μην έχει αντίπαλο. Αλλά να δούμε και πόσο θα κοστίζει

Δεν είναι όμως αυτό το μόνο όπλο στη φαρέτρα του. Εκεί που το Tesla περιορίζεται στο ασφάλτινο τερέν, το Wagoneer S τιμά τα Jeep γονίδιά του κι υπόσχεται κίνηση εκτός δρόμου. Με διακόπτη Selec-Terrain και ρυθμίσεις Sand, Snow, Eco, Auto και Sport, φέρνει κάτι που λείπει στην ηλεκτροκίνηση: Περισσότερα off-roader.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Διέρρευσαν οι επίσημες φωτογραφίες του Jeep Wagoneer S

Αλλά για να πάρεις τα βουνά, πρέπει να έχεις και την κατάλληλη αυτονομία. Κατά το αυστηρό αμερικανικό πρωτόκολλο μέτρησης EPA, το Wagoneer S υπόσχεται 300+ μίλια (483 km), τη στιγμή που το μοντέλο του Elon Musk περιορίζεται στα 449 km. Με ανοιγόμενη ηλιοροφή, προσφέρει επίσης πιο άμεση επαφή με τη φύση.

Wagoneer S

Παρά την προσήλωση των EV στην αεροδυναμική σχεδίαση, το νέο Jeep είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως μοντέλο της φίρμας. Η φωτιζόμενη μάσκα με τις επτά γρίλιες δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών.

Το Wagoneer S θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Large και θα είναι το πρώτο παγκόσμιο EV της Jeep, αφού το Avenger δεν διατίθεται σε όλους τις αγορές. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα.

Wagoneer S

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δεύτερο μισό του βίντεο, το Tesla αποσύρεται και στο προσκήνιο εμφανίζεται ένα Grand Cherokee Trackhawk. Αν το Wagoneer S θέλει να πετύχει, δεν θα πρέπει να αποσπάσει κοινό μόνο από το Model Y, αλλά κι από τους αγοραστές των θερμικών της μοντέλων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πακέτο αναβάθμισης του Jeep Grand Cherokee Trackhawk στους 1.030 ίππους

Με κομπρεσοράτο V8 6,2 lt, ισχύ 717 ίππων και 874 Nm, το Trackhawk επιταχύνει από στάση στα 60 mph (0-97 km/h) σε 3,5, καλύπτει το 1/4 του μιλίου σε 11,6κι έχει τελική ταχύτητα 290 km/h.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-23 07:59:18

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button