Auto

Το Ford RS200 επιστρέφει, αλλά ασχολείται πιο πολύ με το gaming

Μια ομάδα σχεδιαστών, που προφανώς τροφοδοτούνται από ένα μείγμα νοσταλγίας για το Ford RS200 και της αγάπης τους για τα βιντεοπαιχνίδια, ξόδεψαν κάμποσο από τον ελεύθερό τους χρόνο για να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό.

Πρόκειται για μια φουτουριστική ιδέα που αποτίει φόρο τιμής στο θρυλικό Ford RS200 στα 40ά γενέθλιά του. Ονομάζεται RS2.00 κι «η σύλληψή του» έγινε κατά τη διάρκειας μιας συζήτησης με τον συγγραφέα Steve Saxty. Ήθελε κάποιο φουτουριστικό σχέδιο, που όμως να βασίζεται σε κάποιο κλασικό μοντέλο της δεκαετίας του 1980. Θα το συμπεριελάμβανε στο τελευταίο του βιβλίο για τη σχεδίαση των Ford.

Αφήστε το gaming και κυκλοφορήστε μια έκδοση δρόμου

Η ομάδα άρχισε να εργάζεται όποτε έβρισκε χρόνο, περνώντας σταδιακά από τα απλά σκίτσα σε μια 3διάστατη απεικόνιση, μετά ένα πήλινο μοντέλο και τελικά κερδίζοντας την έγκριση από τους υπεύθυνους σχεδιασμού της Ford για να συνεχίσουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πωλείται 1 από τα 24 Ford RS200 Evo με 600 km

Ήθελαν να αποφύγουν να κάνουν το RS2.00 πολύ επιθετικό, αντ’ αυτού προτίμησαν αυτό που αποκαλούν «φιλικό τέρας». Και πράγματι, η σχεδιαστική τους φιλοσοφία κρίνεται απολύτως επιτυχημένη. Γιατί ενώ είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως μια σύγχρονη αναβίωση του κλασικού αγωνιστικού, συνδυάζει την αγριάδα με την κομψότητα.

Ford RS200

Μην περιμένεις πάντως να δούμε το RS2.00 να μπαίνει στην παραγωγή σύντομα. Πιο πιθανό φαντάζει να εμφανιστεί σε κάποιο διάσημο βιντεοπαιχνίδι. «Ο στόχος μας για το πρωτότυπο RS2.00 ήταν να μεταφέρουμε το προκλητικό πνεύμα του θρυλικού RS200 σε μια εντελώς νέα σφαίρα: Στα βιντεοπαιχνίδια», δηλώνουν οι σχεδιαστές του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτά τα Ford RS200 είναι ομολογκέ Group B και είναι υπέροχα! Και πωλούνται!

Κι από τη στιγμή που οι νέοι ενδιαφέρονται όλο και λιγότερο για τα αυτοκίνητα, αυτή είναι μια πολύ έξυπνη στρατηγική από μέρους της Ford για να τους κοινωνήσει την πλούσια κληρονομιά της.

Ford RS200

Μερικοί από τους σχεδιαστές είναι κι οι ίδιοι μανιώδεις παίκτες sims κι αυτή η επιρροή αντικατοπτρίζεται στο πρωτότυπο. Δεν υπάρχουν μπροστινές κολόνες, κάτι που σημαίνει ότι οι οδηγοί έχουν απρόσκοπτη θέα του δρόμου μπροστά. Ενώ τα «ενεργά» καθίσματα μπορούν να φιλτράρουν ή να ενισχύουν τις κινήσεις του αμαξώματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ FOS 2017: Στις αχυρόμπαλες κατέληξε ένα σπάνιο Ford RS200 Evo 2

Η μόνη οθόνη βρίσκεται μες στο τιμόνι, μαζί με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου. Η ομάδα σχεδιασμού οραματίστηκε ότι αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να μεταφέρεται από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο, έτσι ώστε ο οδηγός να παίρνει μαζί του τις ρυθμίσεις που τον βολεύουν.

Ford RS200

Εμείς πάντως, ως λάτρεις της αυτοκίνησης, δεν θέλουμε το RS2.00 να παραμείνει μια εικονική πραγματικότητα. Επιθυμούμε να το δούμε να μετατρέπεται σε πραγματικό αυτοκίνητο. 

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-12 00:38:58

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button