Auto

Το Audi RS 5 Avant θέλει το ρεκόρ της BMW M3 Touring (+video)

Πάει καιρός τώρα που η Audi εξελίσσει το RS 5 Avant. Οι τελευταίες εικόνες της διαδικασίας τραβήχτηκαν στο Nordschleife Nurburgring, όπου το νέο και πανίσχυρο station wagon δοκιμάζεται.

Πριν περίπου δύο χρόνια, η BMW έγραψε ένα νέο ρεκόρ στην Πράσινη Κόλαση με station wagon και συγκεκριμένα με την M3 Touring, η οποία σταμάτησε το χρονόμετρο στο 07:35.



Ακόμα δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο, εάν η Audi το έχει κάνει αυτοσκοπό να καταρρίψει αυτή την επίδοση, αλλά το σίγουρο είναι πως το RS 5 Avant θα σημειώσει έναν παρόμοιο, ανταγωνιστικό χρόνο.

Παρότι οι τεχνικές του λεπτομέρειες παραμένουν στο «σκοτάδι», η καλύτερη υπόθεση λέει πως θα δούμε αναβαθμισμένο τον twin-turbo V6 των 2,9 λίτρων του RS 4 και θα συνδυάζεται με plug-in υβριδικό σύστημα.

Το τελευταίο RS 4 Avant απέδιδε 450 ίππους και 600 Nm. Σίγουρο πρέπει να θεωρείται πως ο αντικαταστάτης του θα ξεπερνάει τους 500 ίππους, πόσο μάλλον από τη στιγμή που θέλει να αντιταχθεί στη νέα M3 Touring που η δική της μέγιστη ισχύς φτάνει τους 530 ίππους.



Σε κάθε περίπτωση, το να βλέπεις ένα σπορ station wagon με δεδομένα μεγάλη ιπποδύναμη και αγωνιστικό στήσιμο να γυρνάει το Nurburgring, κάνοντας και λίγο…drift είναι ένα απολαυστικό θέαμα. Και το καλύτερο από όλα είναι πως σχετικά σύντομα θα βρίσκεται κοντά μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-18 19:45:54

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button