Πολιτική

Το όχι και τόσο «σκέτο» πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη – Οι διαφορές με το excel της Θεσσαλονίκης και τα «θολά» σημεία

Το 15 σελίδων πόθεν έσχες του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Το πόθεν έσχες το οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε στη Βουλή στις 30 Ιουνίου 2024 κατατέθηκε μαζί με την υποψηφιότητά του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και θα εξεταστεί σήμερα από την Πολιτική Γραμματεία μαζί με τους φακέλους των υποψηφιοτήτων.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη έχει πολλά «θολά» σημεία.

Η εφημερίδα θέτει και ερωτήματα όπως γιατί ενώ κατέθεσε τα πλήρη στοιχεία στις 30/06/24 δεν πέρασε αμέσως στην αντεπίθεση δίνοντας ο ίδιος στην δημοσιότητα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Επίσης, διερωτάται ο συντάκτης αν τα έγγραφα που κατέθεσε στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν το σύνολο εκείνων που υπέβαλλε και στη Βουλή.

Τι περιλαμβάνει

Σύμφωνα πάντα με την Εφημερίδα των Συντακτών, στο πόθεν έσχες του ο Στέφανος Κασσελάκης στις 31/12/23 αναφέρει ότι το εισόδημά του από μισθωτές υπηρεσίες κ.α. ανέρχεται σε 1,7 εκατομμύρια δολάρια. Aυτό που δεν διευκρινίζεται είναι η πηγή των εισοδημάτων και αυτό αναμένεται να προκαλέσει πολλά ερωτήματα από τους ορκωτούς λογιστές.

Στο ποσό αυτό προστίθενται και 70.000 δολάρια από ενοίκια, και μεγάλη συμμετοχή σε funds.

Από τρεις συμμετοχές σε funds προκύπτει το ποσό των 330.000 δολαρίων, 1.050 εκατομμυρίων δολαρίων και 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα.

Επίσης έχει συμμετοχή στην μονοπρόσωπη εταιρεία Osios με 500.000 δολάρια και όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, το κεφάλαιο αυτό θεωρείται εξαιρετικά χαμηλό από ναυτιλιακούς κύκλους για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Επίσης, υπάρχει συμμετοχή στην ετερόρρυθμη εταιρεία «Pura Vita» με ποσό 15.000 ευρώ.

Οι καταθέσεις

Όσον αφορά τις καταθέσεις ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δυο λογαριασμούς. Ο ένας δικός του στην JPMorgan είναι ύψους 25.000 ευρώ και ο δεύτερος με την μητέρα του στην Εθνική Τράπεζα ύψους 27.000 ευρώ.

Ακίνητα

Όσον αφορά στα ακίνητα, δεν υπάρχει αναφορά στην κατοικία που απέκτησε στο Κολωνάκι καθώς η αγορά έγινε το 2024.

Στις Σπέτσες, το οικόπεδο είναι 470 τ.μ. και το σπίτι 290 τ.μ.

Στο Νέο Κόσμο, υπάρχει οροφοδιαμέρισμα 106 τ.μ.

Στις ΗΠΑ ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιοκτήτης 55 στρεμμάτων στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης και εντός τους υπάρχει κτίσμα 360 τ.μ.

Επίσης, περιλαμβάνει στο πόθεν έσχες του υποθήκη σε αγορά ακινήτου στις ΗΠΑ στις 09/03/2022 ύψους 1,6 εκατομμύρια δολάρια.

Επίσης υπάρχουν χρέη σε κάρτες ύψους 5.600 δολαρίων και δυο οχήματα το ένα αποκτηθέν στις ΗΠΑ με δάνειο 80.000 δολάρια και το άλλο στην Ελλάδα και είναι 5ετιας κόστισε 110.000 ευρώ και από αυτά οι 100.000 είναι δάνειο.   

Οι διαφορές με το Excel

Το excel γράφει ότι τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και ακίνητα ανήλθαν σε 2.067 εκατομμύρια δολάρια όταν το αντίστοιχο ποσό στο πόθεν έσχες που κατέθεσε στον ΣΥΡΙΖΑ είναι περίπου 1,8 εκατομμύρια δολάρια.

Ταύτιση δεν υπάρχει και στις καταθέσεις. Στο excel η κατάθεση στην JPMorgan είναι 21.000 δολάρια, περίπου 4.000 δολάρια λιγότερα από αυτή που κατέθεσε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, στο excel δεν γίνεται αναφορά σε κοινό λογαριασμό με τη μητέρα του αντιθέτως στην παρουσίαση στην Θεσσαλονίκη υπάρχει αναφορά σε δυο λογαριασμούς του συζύγου του μηδαμινής αξίας.

To άρθρο Το όχι και τόσο «σκέτο» πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη – Οι διαφορές με το excel της Θεσσαλονίκης και τα «θολά» σημεία δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-08 09:42:46

Back to top button