Auto

Το χρονοδιάγραμμα και τα οφέλη από την ανάπλαση της παραλιακής

Με σταθερούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα υποδομών στο Ελληνικό, καθώς βαίνει προς ολοκλήρωση η σήραγγα στην υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Τα έργα θα αρχίσουν σταδιακά να παραδίδονται από το 2025, τμηματικά και σε εναρμόνιση με τις λοιπές αναπτύξεις της Lamda Development με προτεραιότητα πάντα το παραλιακό μέτωπο.

Το πρώτο έργο που εκτιμάται πως θα παραδοθεί, είναι η σύνδεση του Κέντρου Αθλητικών Εγκαταστάσεων με την Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Αυτό εκτιμάται πως θα γίνει εντός του 2025, χωρίς ακόμα να έχει «κλειδώσει» το ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Αυτό το τμήμα του δρόμου δίνει πρόσβαση σε αθλητές και επισκέπτες, στο υπό διαμόρφωση αθλητικό κέντρο. Να θυμίσουμε πως τα έργα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις εκτελούνται από το σχήμα ΜΕΤΚΑ-INTRAKAT και έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό.

Σύμφωνα με τις μελέτες όταν λειτουργήσει θα υπάρχουν εγκαταστάσεις για δημόσια χρήση, αλλά και εγκαταστάσεις για διάφορες αθλητικές δραστηριότητες. Η ολοκλήρωσή του εκτιμάται περίπου για το καλοκαίρι του 2025.

Παράλληλα, από την ΑΒΑΞ, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τα έργα στο ρέμα των Τραχώνων, αλλά και σ’ αυτό του Αεροδρομίου, καθώς και το flyover, που θα δώσει ανάσες στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής.

Πώς θα διαμορφωθεί το παραλιακό τμήμα

Η έμφαση δίνεται στο παραλιακό τμήμα της επένδυσης. Σε αυτό έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό τα έργα για το Riviera Tower, τα Cove Residences και αναπτύξεις στην περιοχή του Αγίου Κοσμά. Επίσης στα πρώτα στάδια είναι η κατασκευή του παράκτιου mall, Riviera Galleria στην περιοχή της μαρίνας του Αγίου Κοσμά.

Μέρος του παραλιακού μετώπου θα αρχίσει να παραδίδεται προς τα τέλη του 2025-αρχές του 2026 και θα ακολουθήσουν παραδόσεις μέχρι και το 2027. Το 2028 εκτιμάται πως θα λειτουργήσει και το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα (IRC) που ουσιαστικά θα είναι και το τελευταίο έργο σε αυτή την πρώτη φάση των έργων ανάπτυξης του πόλου του Ελληνικού.

Το Riviera Tower προχωρά και ψηλώνει καθώς πλέον ξεχωρίζει στον Αττικό ουρανό. Η ολοκλήρωση του αναμένεται το 2026. Το Riviera Galleria έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2027.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-30 07:00:15

Back to top button