Οικονομία

Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Γης με δεντροφυτεύσεις σε Β. Εύβοια & Μάνη

Το ημερολόγιο δείχνει 22 Απριλίου και είναι η Παγκόσμια Ημέρα Γης. Μία ημερομηνία, η οποία αποτελεί ορόσημο για το σύγχρονο περιβαλλοντικό κίνημα. Από το 1970 άλλωστε, όποτε και καθιερώθηκε στις ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του τότε γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον, γιορτάζεται κάθε χρόνο με στόχο να κινητοποιηθούν οι πολίτες, οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις για έναν καθαρό και υγιή πλανήτη.

Και μπορεί τη δεκαετία του ’70, ο κόσμος να μην είχε συνειδητοποιήσει τις συνέπειες που έχουν οι ανθρώπινες επεμβάσεις στο περιβάλλον, τώρα όμως είναι εμφανείς. Δεν είναι τυχαίο, το γεγονός ότι πλέον, θεωρείται η μεγαλύτερη παγκοσμίως εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν πολίτες, ενεργοποιώντας δισεκατομμύρια ανθρώπους σε 192 χώρες να αγωνιστούν, όπως μπορούν, για ένα καλύτερο, περισσότερο βιώσιμο μέλλον.

Είναι, λοιπόν, φανερό πως η Παγκόσμια Ημέρα Γης αποτελεί μία αφορμή για έμπνευση, αλλά και για έμπρακτη δράση -που όχι μόνο τιμά το περιβάλλον, αλλά συμβάλλει και στην προστασία του. Και αυτό, είναι κάτι που το ενστερνίζεται η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε.

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος και η we4all ενώνουν και πάλι δυνάμεις μέσα από δεντροφύτευση

Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος συνεχίζει με συνέπεια και δίνει για μια ακόμη χρονιά στην Παγκόσμια Ημέρα Γης, τη σημασία που της αναλογεί, με στόχο να προσφέρει μια «ανάσα» σε περιοχές οι οποίες το έχουν ανάγκη, ίσως περισσότερο από ποτέ. Σε αυτό το πλαίσιο, και σε εκ νέου συνεργασία με τη we4all, διοργάνωσε εθελοντική δράση δεντροφύτευσης.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία προσέφερε συνολικά 2.000 καρποφόρα δέντρα, συγκεκριμένα, 1.000 ελιές στη βόρεια Εύβοια και άλλες 1.000 στη Μάνη, δύο περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές. Μέσω της συγκεκριμένης δράσης, η εταιρεία κινητοποιείται για την αποκατάσταση -τόσο του πράσινου της φύσης όσο και τμήματος της βιοποριστικής παραγωγής και του εισοδήματος, που έχασαν οι κάτοικοι των περιοχών λόγω των πυρκαγιών, καθώς βασίζονταν στις εκτάσεις γης και τα αγαθά που καλλιεργούσαν. Με αυτό τον τρόπο, δείχνει έμπρακτα ότι υποστηρίζει ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλισή του για τις μελλοντικές γενιές.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφερθεί πως έχουν φυτευτεί περίπου 15.000 δέντρα με τη συμβολή της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε. από το 1996.

Screenshot-2024-04-22-123515-(1).jpg

Το γεγονός ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τη we4all είναι ιδιαίτερα σημαντικό, λαμβάνοντας υπόψη ότι η συμπόρευση, η συνεργασία των οργανισμών και η συμμετοχή όλων μας αποτελούν αξίες που υποβοηθούν αυτό το πολύ σημαντικό έργο. Άλλωστε, κάθε κίνηση η οποία συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος έχει καθοριστική σημασία και αποτελεί μία πράξη ελπίδας και ένα παράδειγμα προς μίμηση για τις τοπικές κοινότητες.

Ο «Β-οίκος της ζωής μας» προστατεύει το περιβάλλον και το μέλλον μας

Screenshot-2024-04-22-123703.jpg

Βέβαια, αυτή η εθελοντική δράση δεντροφύτευσης δεν αποτελεί ενέργεια-«πυροτέχνημα» για την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε.Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Ο Β-οίκος της ζωής μας», η εταιρεία πραγματοποιεί δράσεις βιωσιμότητας, οι οποίες έχουν ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, όπως Πανελλήνιες Εθελοντικές Φυτεύσεις και δράσεις καθαρισμού ακτών στην Ήπειρο.

«Ο Β-οίκος της ζωής μας» αποτελείται από τέσσερις βασικούς πυλώνες -πολιτισμός, εθελοντισμός, περιβάλλον και δύναμη προσφοράς- που εκφράζει τη φιλοσοφία της εταιρείας και την εξελίσσει, σε ένα όραμα ισορροπημένης συμβίωσης, που συμπυκνώνεται στη φράση «Να ζούμε, να αναπτυσσόμαστε και να επιχειρούμε πάντα με σεβασμό στο κοινό μας “σπίτι”, τον πλανήτη μας».

Στόχος των δράσεων βιωσιμότητας της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός πράσινου οίκου, έτσι ώστε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της στον πλανήτη και τα αγαθά τα οποία προσφέρει, αλλά και την επιθυμία να διατηρήσει αυτά τα αγαθά για τις επόμενες γενιές.

Screenshot-2024-04-22-123833.jpg

Η Παγκόσμια Ημέρα Γης έχει περιορισμένη διάρκεια, μόλις 24 ώρες. Όμως, οι ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι συνεχείς και συνεργατικές, καθώς και να πραγματοποιούνται με συνέπεια, αν θέλει κάποιος να μιλάει για ένα βιώσιμο μέλλον. Ευτυχώς, υπάρχουν εταιρείες όπως η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε., η οποία δεσμεύεται να προστατεύσει τον πλανήτη μας, έχοντας στραμμένο το βλέμμα σε ένα πιο «πράσινο» αύριο. Πώς το καταφέρνει αυτό; Μέσα από βιώσιμες πρακτικές, οι οποίες αφήνουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και τη ζωή των ανθρώπων.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-23 11:12:04

Back to top button