Auto

Το σοβαρό θέμα ασφαλείας των μικρομεσαίων SUV (+video)

Ο αμερικανικός οργανισμός Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) πραγματοποίησε δοκιμές σε 10 μικρά SUV και συγκεκριμένα στην τεχνολογία της αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης.

Τα αυτοκίνητα τα οποία υποβλήθηκαν σε αυτή τη διαδικασία ήταν τα Subaru Forester, Honda CR-V, Toyota RAV4, Ford Escape, Mazda CX-5, Hyundai Tucson, Jeep Compass, Mitsubishi Outlander, Chevrolet Equinox και Volkswagen Taos.

Από αυτά, μόλις ένα κέρδισε στη βαθμολογία το «Καλώς» από τον IIHS και αυτό ήταν το Subaru Forester. Άλλα δύο, τα Toyota RAV4 και Honda CR-V βαθμολογήθηκαν ως «Αποδεκτά», ενώ τα Ford Escape, Hyundai Tucson και Jeep Compass κατηγοριοποιήθηκαν στο «Οριακά».

Ωστόσο, τα υπόλοιπα SUV βαθμολογήθηκαν από τον IIHS ως «Ελλιπή», κάτι που έγινε πασιφανές και στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε.

Η τεχνολογία της αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης έχει εξελιχθεί αρχικά για να προειδοποιεί τον οδηγό για μία επερχόμενη σύγκρουση, αλλά και έπειτα, για να φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο.

Οι παλιές δοκιμές που είχαν γίνει κυμαίνονταν σε ταχύτητες μεταξύ 20 και 40 χλμ./ώρα, ενώ οι δοκιμές που έγιναν τώρα αφορούσαν σε ταχύτητες μεταξύ 50 και 70 χλμ./ώρα.

Όπως θα παρατηρήσετε, η ταχύτητα ελαχιστοποιείται αρκετά πριν την όποια πρόσκρουση, με αποτέλεσμα η ζημιά να είναι αρκετά μικρότερη. Ωστόσο, αυτή η τεχνολογία έχει εξελιχθεί για να καταφέρνει να σταματάει το αυτοκίνητο εντελώς.

Και ως προς αυτό, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μέλλον ακόμα μέχρι να το πετύχουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-07 19:00:04

Back to top button