
Το σενάριο για συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ έφερε γκρίνια
Το σενάριο συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν δημιουργεί προβλήματα μόνο στη Χαριλάου Τρικούπη αλλά και στα στελέχη του κόμματος του Σωκράτη Φάμελλου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για το σενάριο της συμπόρευσης καθώς και οι δύο γνωρίζουν ότι δεν έχουν καμμία πιθανότητα πολιτικής επιβίωσης εάν αυτή η ιδέα ευδοκιμήσει.
Είναι γνωστές άλλωστε οι απόψεις που έχουν πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον Παύλο Πολάκη, ενώ μόλις προχθές τα στελέχη της Χαριλάου Τρκούπη θέλοντας να απαντήσουν στον Νίκο Παππά για τα όσα είπε για το ΠΑΣΟΚ μίλησαν για τον 13-0. Δεν είναι λίγοι πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν ότι η αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ότι «κάποιος άσκησε βέτο» στον Νίκο Ανδρουλάκη μπορεί να ειπώθηκε από την πλευρά του Νίκου Παππά, προκειμένου να τορπιλιστεί το όποιο ενδεχόμενο υπάρχει γι’ αυτή την συνεργασία.
Προφανώς η λέξη που εκνεύρισε περισσότερο τα δύο αυτά στελέχη είναι η λέξη «συμπόρευση» ακόμα και με κοινό ψηφοδέλτιο.
Ο Παύλος Πολάκης έδειξε ξεκάθαρα την διαφωνία του αλλά και τις προθέσεις του ενόψει του συνεδρίου που θα γίνει τον Μάιο, ανεβάζοντας ιδιαίτερα τους τόνους.
Ο βουλευτής Χανίων άσκησε κριτική για την πορεία που έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «δεν πάμε καλά». «Η δική μου εικόνα είναι ότι ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων μας, κρατάει πλέον αποστάσεις από εμάς, έχει κάτσει στην άκρη και αν δεν αλλάξουμε ρότα, σύντομα θα μας γυρίσει οριστικά την πλάτη. Το αποθαρρυντικό είναι ότι αυτό συμβαίνει ενώ, τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ καταρρέουν δημοσκοπικά. Αυτή η κατάσταση θα πρέπει άμεσα να αναστραφεί. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα επιστρέψουμε σε ποσοστά που έχουμε να δούμε από το 2009», τόνισε ο Παύλος Πολάκης για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμενος ακόμα στα περί συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ που πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Πρόκειται για κίνηση πραγματικά χωρίς προηγούμενο στην ιστορία του κόμματος. Χωρίς καμία απολύτως συζήτηση στα όργανα, χωρίς να έχει τεθεί το θέμα στην Κ.Ε., ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει δημόσια για δημιουργία νέου φορέα, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι θα συμβάλει για να μην κατέβει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτόνομα στις εκλογές. Και σας ρωτάω, με ποιο ΠΑΣΟΚ θα συμμαχήσουμε συντρόφισσες και σύντροφοι;».
Ο Νίκος Παππας διαφοροποιήθηκε και αυτός χρησιμοποιώντας ωστόσο μία πιο διπλωματική διατύπωση. «Ως προς τη στρατηγική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «σωστά ο Σωκράτης Φάμελλος διατύπωσε την πρόταση για συνεργασίες. Είναι ψηφισμένη μας πρόταση. Η θέση για νέο φορέα δεν είναι», είπε χαρακτηριστικά.
Το γεγονός ωστόσο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε μία ιδιαίτερα προβληματική περίοδο μέχρι να ξεκαθαριστεί το θέμα Κασσελάκη έχει κάνει τα περισσότερα στελέχη να αντιδρούν στις οποίες ενστάσεις υπάρχουν, πέρα απ’ ότι θεωρούν σωστή πολιτική επιλογή την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Έτσι, η εισήγηση του Σωκράτη Φάμελλου που μιλούσε και για την συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία.
Ο Παύλος Πολάκης επανέφερε ωστόσο και ένα θέμα που έχει θέσει και στην Πολιτική Γραμματεία και το οποίο έχει να κάνει με την επιστροφή του Διονύση Τεμπονέρα και του Στέφανου Τζουμάκα στην Πολιτική Γραμματεία.
Όπως είπε: «Με απόφαση της ΚΕ, Βασιλειάδης και Σπίρτζης που είχαν παραιτηθεί, επέστρεψαν στις θέσεις που κατείχαν στην Π.Γ. Η απόφαση αυτή ξεχειλώθηκε, έτσι ώστε να επιστρέψει ο Τεμπονέρας στην ΠΓ και ο Τζουμάκας σε θέση στην ΠΓ στην οποία δεν είχε εκλεγεί, καθώς κατέλαβε τη θέση του Σπίρτζη όταν αυτός παραιτήθηκε. Εγώ λέω καλώς επέστρεψαν, όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο, αλλά θα έπρεπε να επιστρέψουν ως απλά μέλη στις οργανώσεις τους. Προσωπικά, από την αρχή ζήτησα τη διεύρυνση της ΠΓ, έτσι ώστε να ανακλά τα δεδομένα όπως αυτά δημιουργήθηκαν μετά τις προεδρικές εκλογές. Αντί αυτού είδαμε κατά παράβαση του καταστατικού, προσθήκες μελών χωρίς καν απόφαση της ΚΕ».
Ο Διονύσης Τεμπονέρας από την πλευρά του απάντησε ότι «εγώ γύρισα γιατί έδωσα μάχη 11 μήνες να φύγει ο Κασσελάκης. Στον δικό μου αξιακό κώδικα έπρεπε να κάνει πίσω (σ.σ. ο Παύλος Πολάκης) και να μην κάνει και κριτική τώρα, όποιος στήριζε για 11 μήνες τον Κασσελάκη».
Ο βουλευτής Χανίων εμφανώς εκνευρισμένος του απάντησε ότι «δείχνεις κατωτερότητα, χαμηλό πολιτικό ανάστημα και κόμπλεξ» με τον Διονύση Τεμπονέρα να κλείνει την συζήτηση λέγοντας ότι δεν συνεχίζει.
Δημοσιεύτηκε ! 2025-03-31 08:16:00