Auto

Το σέρβις κράτησε… 11 χρόνια!

Η δρ Penelope Horlick, ερευνήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, επιδικάστηκε ποσό ύψους 137.000 ευρώ από βρετανικό δικαστήριο, αφού ένας μηχανικός, ο Jagjiwan Jhally, κράτησε την Porsche 911 (993) του 1997 για 11 χρόνια χωρίς να ολοκληρώσει τις επισκευές.

Η ιστορία ξεκίνησε το 2010, όταν η Horlick έφερε την Porsche της στην JJ Engineering αφού χτύπησε σε μια λακκούβα, η οποία προκάλεσε διαρροή λαδιού και άλλες ζημιές.

Ο Jhally ανέφερε αρχικά 10.000 ευρώ για την επισκευή, αλλά καθυστέρησε επανειλημμένα τις εργασίες, ισχυριζόμενος ότι το αυτοκίνητο χρειαζόταν πλήρη ανακατασκευή του κινητήρα και ότι η Horlick του χρωστούσε τέλη αποθήκευσης.

Για πάνω από μια δεκαετία, ο Jhally αρνήθηκε να επιστρέψει το αυτοκίνητο, παρά τις προσπάθειες της Horlick να το ανακτήσει και ακόμη και αφού βρήκε άλλον μηχανικό πρόθυμο να το επισκευάσει.

Το 2022, αφού προσέφυγε στο δικαστήριο, ο Jhally επέστρεψε τελικά το αυτοκίνητο, αλλά μόνο ως ένα απογυμνωμένο αμάξωμα, με τον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων και άλλα βασικά εξαρτήματα να λείπουν.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Jhally είχε παραβιάσει τη σύμβασή του, καθώς δεν ολοκλήρωσε τις επισκευές εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, και τον έκρινε υπεύθυνο για «μετατροπή», πράγμα που σημαίνει ότι είχε καταχρηστικά κρατήσει και απογυμνώσει το αυτοκίνητο.

Ο Jhally επιχείρησε να ασκήσει έφεση, επικαλούμενος σημαντικά έξοδα για το αυτοκίνητο και υποστηρίζοντας ότι η αγωγή ήταν πολύ αργά.

 Ωστόσο, ο δικαστής απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς, επιδικάζοντας στην Horlick αποζημίωση για την αθέτηση της σύμβασης.

Η συνολική αποζημίωση, συμπεριλαμβανομένων των τόκων, των νομικών εξόδων και των πιθανών εφέσεων, θα καθοριστεί σε μελλοντική ημερομηνία του δικαστηρίου.

Όσο για το ηθικό δίδαγμα: Προσέξτε που αφήνετε για επισκευές το αυτοκίνητό σας. Και να είστε πάντα έτοιμοι για τα χειρότερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-09 20:30:35

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button