Ελλάδα

Το ραντεβού της γεωργιανής μαφίας στο εστιατόριο της Βουκουρεστίου

Τα πολυτελή αυτοκίνητα έξω από γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου μπορεί να μην κίνησαν την περιέργεια των περαστικών που έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους οχήματα, αλλά οι θαμώνες ενός συγκεκριμένου τραπεζιού δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητοι. Ειδικά, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων που εδώ και λίγες μέρες είχαν μια πληροφορία που έλεγε ότι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα έφτανε ένας 51χρονος Ρώσος ο οποίος είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με τις ρωσικές αρχές καθώς θεωρείτο μέλος εγκληματικής ομάδας που διαπράττει κλοπές.

Μάλιστα, το χαρακτηριστικό της άφιξης του ήταν ότι θα τον παραλάμβανε ένα πανάκριβο αυτοκίνητο συγκεκριμένης μάρκας.

Οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν τον συγκεκριμένο επιβάτη αλλά βρήκαν το πολυτελές αυτοκίνητο έξω από γνωστό ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού. Ξαφνικά, με δυο ακόμα οχήματα κινήθηκαν μέσω της λεωφόρου Συγγρού προς το πολυτελές εστιατόριο της οδού Βουκουρεστίου. Η παρέα των 15 ατόμων μιλούσε και διασκέδαζε ενώ την ίδια ώρα οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία του 51χρονου. Όταν ήταν σίγουροι, κάλεσαν ενισχύσεις και προσήγαγαν στην Ασφάλεια Αττικής όλα τα άτομα.

«Όπως προέκυψε σε βάρος του 51χρονου εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία, ενώ για την ταυτοποίησή του συνέδραμε το Τμήμα INTERPOL της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, καθώς κατά τον έλεγχο επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο με διαφορετικά στοιχεία». Όμως και άλλα δυο άτομα κέντρισαν το ενδιαφέρον των ελληνικών αρχών. Ένας από αυτούς συνελήφθη καθώς κατείχε παράνομα ένα πιστόλι με δύο γεμιστήρες και 15 φυσίγγια. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα καθώς και απείθεια, διότι αρνήθηκε να δακτυλοσκοπηθεί.

Το τρίτο πρόσωπο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα μας και σε βάρος του κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης. Επίσης, αρνήθηκε να δακτυλοσκοπηθεί και για το λόγο αυτό συνελήφθη για απείθεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι του εστιατορίου στην οδό Βουκουρεστίου ήταν μια συγκέντρωση υψηλών προσώπων στην ιεραρχία της γεωργιανής μαφίας ενώ υπήρχαν και πιο «χαμηλόβαθμη» στελέχη. Ωστόσο, «όλων τα στοιχεία κρατήθηκαν καθώς κανείς δεν ξέρει αν είχαν κάποια παράνομη δραστηριότητα στη χώρα μας ή αν θα μας απασχολήσουν στο μέλλον» έλεγε χαρακτηριστικά αστυνομικός της Ασφάλειας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-26 18:45:35

Back to top button