Κόσμος

Το πρωτόκολλο συνεργασίας Ιταλίας-Αλβανίας για το μεταναστευτικό θα φέρει αποτελέσματα

Σε εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση της συντηρητικής εφημερίδας «Il Tempo», η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε στα κέντρα για μετανάστες που δημιούργησε η χώρα της στη βόρεια Αλβανία, καθώς και στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Όπως τόνισε η Τζόρτζια Μελόνι «είχαν υπολογίσει ότι θα υπήρχαν κάποια προβλήματα, αλλά το πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα σε Ιταλία και Αλβανία για το μεταναστευτικό θα φέρει αποτελέσματα».

Ακόμη ανέφερε πως «δεν θα επιτρέψω το μοντέλο αυτό που δημιουργήσαμε, με πλήρη σεβασμό στο ιταλικό και ευρωπαϊκό δίκαιο, να αποδομηθεί επειδή ορισμένοι πολιτικοί δεν συμφωνούν με αυτό και με το πώς πρέπει να διαχειριστούμε την μετανάστευση. Είμαι αποφασισμένη να τραβήξω μπροστά»,

Σε ερώτηση σχετικά με το «αν υπάρχει σχέδιο του δικαστικού σώματος, το οποίο να στοχεύει στην ανατροπή της κυβέρνησης», η Ιταλίδα πρωθυπουργός απάντησε: «Δεν θα μιλούσα για συνωμοσία. Διαβάζω ότι κάποιοι θεωρούν ότι ερμηνεύω τα πάντα ως συνωμοσία.

Δεν υπάρχει σχέδιο με στόχο την ανατροπή της λαϊκής βούλησης, αλλά υπάρχει σίγουρα “ζαμανφουτισμός” σχετικά με τη λαϊκή βούληση».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 23:30:00

Back to top button