Auto

Το προεδρικό Aurus Senat ανανεώθηκε

Η Aurus Motors ιδρύθηκε το 2018 με σκοπό να κατασκευάζει τα οχήματα τα οποία μεταφέρουν τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τη συνοδεία του, κατά τις μετακινήσεις του εντός και εκτός χώρας.

Το Senat είναι το μοντέλο το οποίο δημιούργησε για την περίσταση και παραδόθηκε στο κράτος από το 2021. Η εταιρεία άρχισε να κατασκευάζει και άλλα μοντέλα με σκοπό την εμπορική διάθεσή τους στην αγορά (φυσικά, χωρίς τις ίδιες προδιαγραφές).



Η προεδρική λιμουζίνα επανασχεδιάστηκε με σκοπό να είναι έτοιμη για να μεταφέρει τον Πούτιν κατά την εκδήλωση της ορκωμοσίας του ως Πρόεδρος της χώρας (για πέμπτη συνεχόμενη φορά).

Από τα λίγα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σχετικά, το ανανεωμένο μοντέλο έχει νέα φωτιστικά σώματα LED, εμπρός και πίσω, η χρωμιωμένη μάσκα (η οποία είναι διαμορφωμένη πιο σύγχρονη από πριν), ενώ στο πίσω μέρος τα εκεί φώτα είναι παραλληλόγραμμα και πιο πλατιά -συγκριτικά- και παραπέμπουν σε αυτά μιας Bentley Flying Spur. Επίσης, η επιφάνεια για την τοποθέτηση της πινακίδας κυκλοφορίας έχει διαμορφωθεί πιο χαμηλά στον προφυλακτήρα.



Στο εσωτερικό, το επανασχεδιασμένο Senat διαθέτει μεγάλες έγχρωμες οθόνες τόσο στον πίνακα οργάνων όσο και στο κέντρο της κονσόλας, ενώ μεγάλες οθόνες υπάρχουν προσαρμοσμένες στο προσκέφαλο των εμπρός καθισμάτων για να ενημερώνονται και να ψυχαγωγούνται όσοι μεταφέρονται στο πίσω κάθισμα.

Το αυτοκίνητο διαθέτει κάμερες περιμετρικά για να μπορεί ο οδηγός να βλέπει το περιβάλλον κάθε στιγμή, ενώ το σύστημα πολυμέσων είναι της NAMI, διαθέτει πληθώρα επιλογών για ενημέρωση και είναι εύκολα παραμετροποιήσιμο, όπως ανακοινώθηκε.



Ο κινητήρας του προεδρικού Senat είναι V8, έχει χωρητικότητα 4,4 λίτρα, διαθέτει σύστημα υβριδικής διάταξης και αποδίδει 606 ίππους. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωρίου εννέα σχέσεων.

Όπως ανακοινώθηκε από την Aurus Motors η επανασχεδιασμένη έκδοση του αυτοκινήτου που θα προορίζεται για πωλήσεις σε ιδιώτες θα είναι διαθέσιμη από το 2025 και έπειτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-08 23:00:59

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button