Auto

Το πολυτελές… καράβι της Bentley, αλλάζει πορεία!

Η Bentley αποσύρεται -επί του παρόντος- από τις φιλοδοξίες της για αμιγώς ηλεκτρικά υπερπολυτελή μοντέλα, επιλέγοντας μια πιο ήπια μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση.

Η βρετανική μάρκα σχεδιάζει να υιοθετήσει την υβριδική τεχνολογία στο ενδιάμεσο, καθώς η ηγεσία της αναγνωρίζει ότι οι πελάτες της εξακολουθούν να έλκονται από τους θερμικούς κινητήρες. Προφανώς, ο βρυχηθμός ενός V8 ακούγεται ως μουσική στα αυτιά των πελατών της Bentley και η αλήθεια είναι δεν μπορεί να τους αδικήσει κανείς…

Τον Ιανουάριο του 2020, η βρετανική μάρκα ανακοίνωσε ότι θα πουλούσε μόνο υβριδικά ή ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV) έως το 2026, με με απώτερο σκοπό τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας, έως το 2030. Ωστόσο, υπό τη νέα ηγεσία του Frank-Steffen Walliser, η αλλαγή πλεύσης στην εταιρική στρατηγική, είναι άμεση.



Σε μια πρόσφατη συνέντευξη, ο Walliser παραδέχτηκε ότι η υιοθέτηση της τεχνολογίας EV ήταν πιο αργή από ό,τι περίμεναν πολλοί στον κλάδο. «Αυτό που βλέπουμε στην αγορά premium μοντέλων αυτή τη στιγμή είναι ότι οι άνθρωποι απορρίπτουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

Υπό αυτή το πρίσμα, η Bentley δεν βλέπει τα plug-in υβριδικά ως τον ιδανικό τρόπο γεφύρωσης, αυτής της μετάβασης, αλλά μια πολύ βιώσιμη, σύγχρονη και επαρκή, για το δικό της πελατολόγιο, λύση. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, η μάρκα δεν έχει εγκαταλείψει εντελώς τα σχέδια για την ηλεκτροκίνηση, υπάρχει στο χαρτοφυλάκιο της ένα νέο EV, αλλά… κάθε πράγμα στον καιρό του!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-05 14:00:38

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button