Κόσμος

Το πιο ακριβό σπίτι στο Λος Αντζελες πωλείται… λόγω διαζυγίου

Το 2011, ο δισεκατομμυριούχος Τόνι Πρίτσκερ και η σύζυγός του, Τζιν, αγόρασαν ένα εντυπωσιακό κτήμα έξι στρεμμάτων, σκαρφαλωμένο πάνω από το Λος Αντζελες, με εκπληκτική θέα στην πόλη και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Εκεί έχτισαν τη φωλιά της οικογενειακής ευτυχίας τους. Εντεκα χρόνια και έξι παιδιά αργότερα, το ζευγάρι κατέληξε, το 2022, σε ένα πολύ πικρό διαζύγιο, το οποίο τους οδήγησε στα δικαστήρια για το μοίρασμα της περιουσίας.

Οι Πρίτσκερ συμβιβάστηκαν τελικά, πριν από λίγους μήνες, χωρίς να γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες του διακανονισμού, αλλά το κτήμα και η έπαυλη βγαίνουν τώρα προς πώληση και, όπως γράφουν οι Times, αναμένεται να γίνει το πιο ακριβό κομμάτι γης που πουλήθηκε ποτέ στην Πόλη των Αγγέλων.

Η αρχική τιμή του σπιτιού και του κτήματος είναι 195 εκατομμύρια δολάρια. Το μεγάλο αρχοντικό 16 υπνοδωματίων, το οποίο βρίσκεται στο τέλος ενός ιδιωτικού δρόμου, είναι χτισμένο γύρω από μια αυλή με σιντριβάνια, ενώ οι εξωτερικοί τοίχοι του σπιτιού είναι κατασκευασμένοι από εισαγόμενο ιταλικό ασβεστόλιθο.

Εκτός από μια πισίνα υπερχείλισης, 18 τζάκια, ένα γήπεδο τένις, έναν ξενώνα και μια αίθουσα πολυμέσων, το σπίτι διαθέτει κυλιόμενους χλοοτάπητες και μια κάβα πολύ σπάνιων και ακριβών κρασιών.

Εάν η έπαυλη πουληθεί στην τιμή που ζητούν οι ιδιοκτήτες της, θα σημειώσει ρεκόρ για το Λος Αντζελες.

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, κατέχει το τρέχον ρεκόρ, από το 2020, όταν πλήρωσε 165 εκατομμύρια δολάρια για το κτήμα Γουόρνερ, το οποίο απέχει περίπου ενάμισι χιλιόμετρο από το κτήμα Πρίτσκερ στο Μπέβερλι Χιλς.

Ο Πρίτσκερ είναι μέλος μιας από τις πιο ισχυρές και πλούσιες οικογένειες στην Αμερική.

Ο 63χρονος είναι κληρονόμος της περιουσίας της αλυσίδας ξενοδοχείων Hyatt και ίδρυσε την επενδυτική εταιρεία Pritzker Group, μαζί με τον αδελφό του, Τζέι Ντι, ο οποίος είναι ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Ιλινόι.

Το διαζύγιο των Πρίτσκερ έγινε πρωτοσέλιδο στα ταμπλόιντ μετά τον χωρισμό τους, το 2022.

Το Page Six έγραψε ότι πριν από τον γάμο τους, το 1989, η Τζιν Πρίτσκερ υπέγραψε ένα πολύ δεσμευτικό προγαμιαίο συμβόλαιο. Ο Πρίτσκερ προσπάθησε να πείσει τη σύζυγό του να τηρήσει τους όρους του συμβολαίου, όμως «αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη ζωή που ζούσε το ζευγάρι όταν χώρισε», όπως είπε στα ΜΜΕ πηγή από το περιβάλλον του ζευγαριού.

Το Forbes αποτιμά την περιουσία του Πρίτσκερ στα 4,1 δισ. δολάρια. Και τα δύο μέρη προσέλαβαν ακριβοπληρωμένους δικηγόρους, με το κτήμα του Λος Αντζελες να βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης. Η κυρία Πρίτσκερ ήθελε να παραμείνει στο σπίτι και να το χρησιμοποιήσει ως βάση για το φιλανθρωπικό έργο της, ενώ ο πρώην σύζυγός της ήθελε να το πουλήσει, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Το σπίτι και το περιεχόμενό του, όμως, δεν ανήκαν στην πραγματικότητα στο ζευγάρι, αλλά σε ένα περίπλοκο δίκτυο καταπιστευμάτων και εταιρειών. Επειδή δεν ήταν δικαιούχος των καταπιστευμάτων αυτών, η Τζιν δεν είχε δικαίωμα να ζήσει στο σπίτι, σύμφωνα με τη νομική ομάδα του Πρίτσκερ.

«Ο Τόνι χειριζόταν αποκλειστικά τα οικονομικά της οικογένειάς μας», έγραψε η Τζιν Πρίτσκερ στην αίτηση διαζυγίου. «Ημουν στο σκοτάδι και αγνοούσα τι ακριβώς κατέχουμε ή από πού προέρχονται τα κεφάλαια για την πολυτελή ζωή μας».

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-22 14:24:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button